Promenad + BVC

Var på BVC idag och vägde och mätte Anton. Idag vägde han 5310 g, så det går uppåt. Ca 200 g i veckan går han upp nu. Sen har det bara smällt till på längden, 58 cm är han nu. Så stor min pojk börjar bli.
Barnmorskan frågade även hur allting var och jag fick fylla i ett papper. Sen pratade vi en stund, var ganska skönt faktiskt. För just nu så känns allting jobbigt, jag vill inte vara ensam, jag vill ha Jocke hemma och mysa med honom och Anton. Känns som man inte hinner det på helgerna, då händer det saker hela tiden och vi är knappt ensamma.
Sen älskar vi att umgås med folk och hitta på saker, men ibland kan det bli för mycket känner jag. Allting känns fel just nu runt omkring mig. Utom med Anton, han är bäst :D. Älskar att ha barn, älskar att vara med honom och mysa. Han är ju så snäll hela tiden, är inga problem att ha honom med.
 
Annars så känner jag mig fet, jag vill kunna ha mina kläder, idag gick jag 5,5 km. Bra runda tycker jag. Äter knappt något godis heller längre. Äter när jag är sugen, det är inte så ofta längre. Känns ändå som jag inte går ner något. Magen är slapp och hänger utanför jeansen, så dom lär jag ju inte kunna ha på länge. 
 
Här kommer i alla fall lite bilder:
 
Från i söndags då vi var på dragracing och kikade:
 
 
Låg och sov en stund i sin säng nyss, men det dög inte så han ligger nu i soffan och sover. Precis som han vet att sängen sover man bara i på natten :P. Har fått upp sänghimmelen också :). Ser så mysigt ut, så jag vill också ha en :P.
 
 
Imorgon blir han 2(!) månader. Tiden går fort, nu ska man sluta räkna veckor kanske och börja räkna månader. Men konstigt, för i lördags var han 8 veckor, men blir 2 månader först imorrn. :P.
 
Nu ska jag skynda mig in i duschen innan Anton vaknar och vill ha mat :).
 
-Annelie-
 
 
 
 
 

Totalt slut

Vet inte vad det är med mig, men är totalt slut. Känner mig halvt död. Är dödstrött hela tiden, fast Anton bara vaknar en gång per natt. Det är ju lyx säger dom. Känner mig nedstämd också till och från. Blev skitledsen idag när jag inte kunde ha ett par skor jag ville handla. Likadant när det inte fanns i min storlek, då kom tårarna. Det brukar jag inte bli. Så jag vet inte vad det är med mig. Känner mig stressad också, nästa vecka åker vi till Västerås, innan dess så ska allting packas och handlas. Måste kolla vad vi behöver ha med till Anton och så. Känns som jag inte hinner med något. Men imorrn fick jag ledigt, skulle ha lämnat in bilen men de hade tappat bort reservdelen så det blev ombokat. Skönt. Onsdag är det BVC, torsdag är tom än så länge, fredag ska jag på efterkontroll och Jocke på arbetsintervju, helgen är det Big Lake Run i Rättvik och så ska vi handla inför Västerås. Usch, kan det inte bli lugnt snart? Känner mig helt borta.
 
Annars så har jag vart till Falun med mamma, syster och bror idag. I Falun hittade jag ett par skor jag faktiskt kunde ha, så ska ju inte vara ledsen egentligen. På vägen hem åkte vi via Sågmyra och lager 157, där hittade jag underkläder och en body till Anton.
 
Väntar på två paket också, i ett paket är det en ziperall till mig och i det andra är det en tunika. Så hoppas det kommer snart.
 
Nu ska jag lägga mig och hoppas på att mammas knep funkar, höll Anton vaken i flera timmar nu på kvällen, gav honom mat och så somnade han så nöjt så. Så snälla, låt oss få sova hela natten. Känns som jag behöver det. Är jobbigt att vara ensamstående på veckorna.
 
Tänk att du kom till oss till slut,
du var så värd all illamående, alla spyor,
svullna fötter, toabesöken, förlossningen,
livmodersinfektion och tröttheten.
Jag älskar dig för evigt
mitt hjärta slår för dig nu
Du är så fin när du ligger och sover.
Allt vi kämpat för i 3 år betyder något nu ♥
 
-Annelie-

Midsommarafton

Midsommarafton är det idag. Har haft en jättetrevlig dag. Började med att åka till Orsa och kolla på Orsakajten som är varje år. Mamma sprang 6 km. Vi hade stenkoll på alla som kom i mål, men på något sätt så lyckades vi missa henne, måste ha gått för fort :P.
Efter vi vart där for vi vidare. Destination Borlänge och fira midsommar med Jockes syster Emma och hennes sambo Fredrik. Emma tog massa kort på mig, Anton och Jocke. Blev jättebra och fina kort. 
När vi lekt färdigt med kameran så började vi grilla, var jättegott och jag åt alldeles för mycket. Och eftersom jag är en sucker för jordgubbar så blev det de till efterrätt.
Var där till halv åtta, då kände vi att det var dags att åka hemåt. Bytte om till myskläder och landade våra rumpor i soffan. Mamma kom förbi en vända, hon gav Anton mat och natta honom. Hon la honom på rygg först, sen kom hon ut och berätta att nu ligger han på mage. Så får väl se om han sover hela natten tack vare det :P. Skulle inte förvåna mig och gör han det så säger jag då inte de :D.
Har gått igenom korten och valt ut det som blev till dopinbjudningarna, så nu har vi suttit och valt färg, format och text på det. Tänkte bara kika lite på utbudet idag, men blev att vi beställde, kommer bli riktigt fina :).
Så blir att skicka ut dom direkt sen, då är det klart och man kan börja fundera på vad man ska ha för fika och så :). 
Här är några kort Emma tog på oss :).
 
Det här är bara några av alla kort :P.
Har massa fler på datorn.
 
Nu ska jag gå och lägga mig :).
 
-Annelie-
 
 

Stackars Anton :(.

Igår hade Anton en jobbig dag, när han vaknade vid sex så åt han lite. Jag ville verkligen inte gå upp då, så gav honom mat sen la vi oss i min säng och sov vidare till nio. När jag vaknade vid nio så sov han så sött :).



Han vaknade strax efter mig och åt igen. Sen klämde och klämde han, han lyckades bajsa ett lass, men sen fortsatte han klämma och gnälla och gråta. Till slut somnade han mot mitt bröst av utmattning tror jag.



Testade lägga honom i sängen, men då vaknade han på en gång och gnällde lite till. Det enda som dög var min famn. Inte ens babygymmet dög. Så bar runt på honom. Vid två så kom min bror så gick vi till mamma och gjorde mat åt min andra bror. Då sov han i vagnen hela tiden, han var nog ganska trött. Strax innan vi skulle gå hem så vakna han och åt lite. Trodde han skulle vara vaken hela vägen hem sen, men han somna om :). Det var bra. Men när vi kom hem så vakna han och så var det samma visa igen. Han lyckades till slut bajsa lite till. Kändes ändå som han inte hade bajsat klart, så efteråt fortsatte han gnälla. Vid nio åt han och sen somna han mot mitt bröst och då kunde jag lägga honom i sängen. Och så sov han till halv fyra imorse :).

När vi gick upp så var han mycket gladare :). Vi myste i soffan och han fick ligga i babygymmet medan jag åt frukost och klädde på mig :). Vi visste inte alls vad vi skulle göra idag, men Emelie frågade om vi skulle komma till henne och hälsa på. Så satte oss i bilen och for till Bynn. Blev där till fyra. Vi hann med en kort promenad också. Annars så snacka vi bara skit. haha. Med hem fick vi oss lite leksaker, en sänghimmel och sån där sak man hänger på barnvagnen så han har något att kika på :).

Kom hem vid fem och gav Anton mat, sen la jag han i babygymmet och där låg han och jollra och kikade. Medan han gjorde det så passa jag på att vika tvätt, bädda rent i sängen och plocka i köket :). Hann även in i duschen en snabb vända. Jennifer kom och gjorde mig sällskap ett tag på kvällen. Har skrattat mycket ikväll.
När hon for så betala jag räkningarna så det är gjort, så skönt när det är klart och man kan släppa det.

Den här veckan har jag sammanlagt gått 2,5 mil. Tycker det är bra på 3 dagar, i måndags blev det 1 mil, igår 1,2 och idag ca 3 km. Tog det lite lugnare idag. Ska försöka gå en dag till den här veckan, men har ganska mycket nu.

Känner mig liksom stressad, kommer på mer och mer saker som ska göras. Nu vill jag ta tvättid och tvätta och torktumla alla sängkläder och handdukar så lite hår försvinner. Vill också göra klart garderoben med hyllor och sådant. Känns som jag kommer på mer och mer hela tiden. Varför vet jag inte, förstår inte varför jag inte kan släppa saker ibland och bara låta det vara.

Har som vanligt den här veckan hunnit med att damma, dammsuga och tvätta. Men bra att fått det gjort. Jocke ringde även på kvällen och berätta att han kommer hem ikväll :D. Eller ja, jag skickade till honom och frågade vad han gjorde. Till svar får jag: Jag är snart i Torsby, älskar dig. puss. Jag fatta ingenting, men sen ringde han och berätta att dom fått ledigt imorrn :). Så snart är han hemma.

Oj vilket långt inlägg. Hoppas ingen läste igenom allt, känns som jag bara fumla i alla fall.
-Annelie-

Det går fortare än fortare

Och så var det söndag igen. Den här veckan har bara rusat iväg. Igår kände jag mig smal och duktig. I veckan har jag lyckats få ihop i alla fall 1,6 mil i promenader. Det är bra tycker jag. Men idag har jag ätit godis och onyttigheter :(. Inte bra, så nu är magen uppsvälld och jag känner mig kass.
Har testat mina jeans nu i veckan och jag får igen dom :D. Men bara typ 1 par jag kan använda. De är höga i midjan så jag kan dra upp dom över magen. Det kan jag inte med dom andra tyvärr. Så får använda ett par jeans tills magen börjar tajta till sig. Vägrar sätta på mig jeans och så hänger magen över. Usch.
Frågade bm när jag får börja köra lite fys, hon sa att jag skulle på efterkontrollen först och se så allt såg bra ut. Skulle bara gå tills dess. Den tiden är i alla fall bokad, 29:e ska jag och se om allt är bra. Men det tror jag nog :).
Väntar även på tid för att ta cellprov igen. Ska göra det när Anton bli två månader, det är snart det.

Annars i helgen så har vi haft en spelhelg, har spelat spel, kastat pil och myst på. Idag hade vi vattenkrig med Jennifer, Busk och Björne. Jag och Jennifer var och köpte två stora vattenpistoler till oss i hemlighet. Men vi ville inte vara elaka, så för att vara lite snälla så köpte vi dom minsta vi hitta till killarna :P. Dom tyckte vi var taskiga. Tyvärr så kom spöregnet när vi börja ha vattenkrig, så killarna låste in sig i bilen till sen början medan jag och Jennifer blev dyblöta av regnet. Det hindrade inte oss, vi väntade ut killarna.
Anton låg i vagnen och sov så fint hela tiden. Tur vi har fått en sån snäll son :).

Den här veckan är det inte så mycket inplanerat, ska med min bror till optikern imorrn, tänkte ta en promenad ner på Mora och hem då. Så har jag gjort några km i alla fall. Ska försöka komma upp till 2 mil den här veckan. På torsdag ska jag till Falun med min bror, Det är mina planer vad jag vet, förutom den vanligt städningen då.


Såhär låg min bebis ikväll, köpte babygymmet i fredags, tyckte så synd om honom att ligga i soffan utan något att kolla på nu när han börjat kika så :). Han verkar tycka om det.

Försökte få en bild när han lyfte huvudet, varje gång jag knäppte så hamna han sådär :P
Väntar även på att jag ska få ett riktigt stort leende, han småler ibland, men vill ha det där medvetna leendet :).

I torsdags var vi och hämta nya kökmöblerna :).
Blev lite större bord och fler stolar, mycket snyggare blev det.

Nu blir det att kika på lite med unga mödrar innan Anton ska ha mat och sen sova för natten.

-Annelie-

Ensamma

Från och med igår kväll så fick jag och Anton klara oss själva. Jocke for till Norge. Så första natten börja Anton med att vakna vid tolv, ett, fyra och sex. Vid sju gick vi upp :P. Tack för den liksom. Jaja, hoppas det bara var den natten. Vi la oss i soffan och åt frukost innan jag klädde på honom. Tänkte dammsuga idag, men blev inte så.
Däremot så har jag tvättat två maskiner och hängt dom och plockat lite i köket.

Nu på kvällen så gav jag Anton mat, satte på honom pyjamas. Jag satte på mig träningskläder och tog Lilleman i vagnen och Solo i kopplet. Tänkte Anton skulle somna i vagnen när vi gick och när vi kom hem så var det bara att lägga honom i sängen. Men tji fick jag, han låg och kika hela vägen. Jag gick runt rödmyren, det blev 2,89 km. Lagomt för att vara bland dom första gångerna jag går. Så får jag öka varje gång. Men eftersom Anton inte ville sova så blev han arg för att han inte fick komma upp. Så han grina och visade verkligen att han inte var nöjd. Men jag kom på att om jag sjunger med i låtarna jag lyssna på så blev han lugn. Nu lär väl hela rödmyren tro jag är dum i huvudet :P. haha. Har liksom ingen sångröst heller, är totalt tondöv.

När jag kom hem så hann jag precis sätta mig i soffan innan regnet börja ösa ner. Så är glad att jag hann hem. Har gett Anton mat, men tror han vill ha mer. Han sover då inte och suger på nappen som bara den tills han kommer på att det inte är mat :P. Nu har han vart vaken länge, så hoppas han somnar och sover till tre-fyra inatt :P.

-Annelie-

6 veckor !

Hur kan tiden gå så fort(!). Känns som det var igår jag var på förlossningen. Men nej, sex hela veckor har det gått. Livet är i alla fall underbart. Idag gick jag upp vid halv åtta och gav Anton mat. Sedan somna han vidare, Jocke väckte jag vid halv elva och Anton vakna vid tolv igen. När han fått mat och så, for vi ner på Mora. Var på kaffestugan med mamma och kika i affärer. Jennifer, Busk och Björne kom till kaffestugan med. Vi åkte inte från Mora förrän vid tre. Men var mysigt att inte ha något måste idag.
Efteråt for vi till mamma och spelade kubb med Viktor. Jag vann :D. Nu är vi hemma, jag har vikt tvätten och gjort iordning allt för maten. Vi ska grilla, Björne kom precis så blir väl mat snart. Sen blir det ut med 145:an ikväll en vända. Tur Anton är så lätt att ha med sig :).

Igår var det studentdags här i Mora. Jockes syster tog studenten. Redan vid halv tio gick vi ner på Mora. Skulle följa min bror Viktor till optikern igen. När vi var klara där så kika vi i lite butiker innan vi satte oss på kaffestugan och fika. Snäll syster som jag är så köpte jag ett par solglasögon till min bror innan han cyklade hem. Jockes släkt mötte upp oss på kaffestugan. Vi kollade när studenttåget kom och kikade på alla flak och lastbilar som for runt innan det blev att äta på restaurang Oscar. Vi gick hemåt vid halv sex, var hemma vid halv sju. Då var det bara att ta bilen till mamma och hämta Solo. Så vid åtta var vi hemma och fick sätta oss i soffan.

Det har vart två riktigt sköna dagar, inga måsten och shoppingen har vart på topp. :P. Tre tunikor, två par skor, strumpor och en klockan har fått följa med mig hem. Jocke hitta shorts och självklart hitta vi lite till Anton :P.


Elina som tog studenten.

Anton vakna och fick komma upp.
Hängslebyxor på sig dagen till ära :D

Så söt ♥

Antons tremänning Eddie tyckte Anton var väldigt intressant.
Skulle ha honom i knät, köra vagn och sprang och kolla i vagnen.

Nu ska jag gå och kolla hur det går med grillningen. Fast först ska Anton få ligga i sängen, han somna precis i soffan :).

-Annelie-

Urkass uppdatering :S

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men har liksom inte riktigt tid att sitta vid datorn nu :P. Anton är fortfarande lika snäll, han har haft lite magproblem, men tror det har löst sig åt honom nu. Så det är ju bra.
I lördags blev det fest, hade barnvakt åt Anton, hans moster hade honom. Var faktiskt riktigt skönt att få ut och ha roligt. Har ju liksom inte mått så bra under graviditeten så detta var välbehövligt. Vi trodde det var cruising i Vansbro, men det var det inte, vi var den enda bilen där :P. haha, men vi hade roligt i alla fall. Var i bynn en vända och kom inte hem förrän halv fyra. Då saknade jag min bebis och känner att jag inte behöver festa på länge :).


Kärlek på hög nivå ♥

I måndags och igår har vi haft fullt upp här hemma. Det vi har gjort är:

- Sorterat alla nycklarna
- Köpt och planterat blommor
- Städat kylskåpet och skafferiet, även torkat alla skåpluckor
- Städat balkongen och köpt utemöbler till den
- Köpt parasoll, nya dynor och en dynlåda till utemöblerna på altan
- Städat lite i tvättstugan
- Köpt myggnät till balkongdörren


Balkongen före

Balkongen efteråt, står en till blomma i andra hörnet

Altanen, finns även blommor som inte syns på bilden.
Är riktigt nöjd med balkongen och altanen nu.
Nu fattas bara solen och värmen.
Det vi har kvar att göra är:

- Fixa hyllor i garderoben uppe och städa iordning den
- Klippa och trimma gräset
- Hämta buskar hos Jennifer och Busk och plantera dom
- Köpa 2 amplar och plantera i dom
- Köpa en fot till parasollet (
glömde det :P)
- Sätta fast myggnätet på balkongdörren

Så imorrn har vi att göra. För på fredag tar Jockes syster studenten och så ska vi med min bror till optikern. Och i helgen vill vi bara ta det lugnt då Jocke börjar jobba nästa vecka. Men har fått ha honom hemma i 6 veckor. Det har vart mysigt. Men från och med nästa vecka får jag och Anton klara oss själva.

Idag har jag, Viktor och Anton vart till Orsa och hälsat på Helena och hennes barn innan vi for till Hornberga och hälsade på. Jocke var redan där, han hade gjort något eljobb. På eftermiddagen kom Jennifer, Busk och Björne så blev det pingis. Är ju så roligt.

Jag och Farmor kollade även när det inte var läger i augusti. Så imorrn ska vi även ringa Orsa församling och kolla om vi kan boka kapell och präst till dopet. Känns som man vill börja planera för det snart. Sommaren kommer säkert gå fort.


Så stark i nacken

Vi idag :).

Fia: Har försökt kommentera din blogg, men fick inte upp något. Min dator som är seg. Men jag ringer dig någon dag så vi kan planera in när jag och Anton ska komma och hälsa på :).

Nu ska jag nog dra täcker över huvudet. Är ganska trött och mycket som ska göras imorrn. :). Gillar dagar när det är fullt upp.

-Annelie-