Tillbaka till rutinerna

Nu har hösten börjat smyga sig på och jag älskar det. Dags för rutiner idag. Så denna vecka började öppna förskolan och där har vi hängt mån-ons. Och idag när Anton ändå var hos mormor så for jag och Benny på babyöppet innan Bvc. 
Jocke är i Norge, han kommer hem på måndag, det längtar vi till. I oktober börjar han på nytt jobb och då kommer han jobba en vecka och hemma en vecka. Det blir bra för Anton det, märks att han saknar sin pappa när han är borta. Och 2 veckor är långt när Anton inte förstår dagar, han frågar efter honom varje dag. Vi testade skypa med honom, men då blev han helt förstörd när de sa hej då, så det väntar vi lite längre med. 
 
Far och son :)
 
Nästa vecka så ska jag börja baka, min bror fyller år 29:e och jag 1:a, så ska ha fika nästa helg. Och i oktober ska vi döpa Benny, så frysen behövs fyllas nu. Längtar tills jag ska baka tårtor till dopet, planerar för fullt fyllning och dekoration :). 
Ska även beställa dopkort, sätta in födelseannons och beställa foton som ska in i album. Och tusen andra saker. Som sagt, nu är det höst och allt man inte gjort i somras ska göras :). Men det är mest bara roligt att fixa med sånt. 
 
Nu är det dags att byta blöja på Benny och ge honom tutte så han sover sedan. För det vill jag också göra, är ganska trött nu. Imorgon ska Solo och min syster hund till veterinären, dags för vaccination och göra rent tänderna. Benny ska få bada och sedan ska det städas som vanligt. Kryper i kroppen på mig för dammet håller på att samlas. 

Benny 3 månader

Idag blir Benny 3 månader. Det fira vi med ett besök på Bvc och sprutor i låren. Sprutorna tyckte han inte om, han gallskrek, tur Anton var hos sin mormor. Han blirhelt bedrövad när Benny är ledsen här hemma, så vill inte veta hur han skulle reagera när Benny skrek så. 
Idag vägde han 5952g och var 64 lång. Han ligger under Anton på vikt men över på längden än så länge. Är så roligt att jämföra faktiskt. 
Däremot så har jag pch några fler vart fundersamma på att när Benny ligger på mage så vrider han huvudet bara åt ett håll och håller kvar där. Vill inte riktigt vrida åt andra hållet. Så det kika hon på där, kom fram till att han inte rör ena armen lika mycket som andra. Så har fått en läkartid att kolla upp det på, hon sa att det kunde vara svaga muskler och är det de så blir det sjukgymnastik för honom :). Han greppar ju och så på båda sidorna, men ena sidan kanske behöver lite extra hjälp. 
Amningen har vi även fått koll på efter svampinfektioner och bakterier. Sluta med en pencillinsalva på ena bröstet för det aldrig läkte. Men nu funkar det fint och jag njuter faktiskt. Är riktigt mysigt att amma.
Annars så är han lika nöjd som Anton var, sover hela nätterna utan mat, är glad och ler och pratar mot oss så fort han får tillfälle. Sprattlar på med benen som att han är redo att springa iväg. 
 
Kom även in på Anton lite snabbt, ska dit på 2,5 årskontroll i oktober. Han pratar ju inte, bara några enstaka ord. Han förstår det mesta man säger, men talet vill inte komma igång. Så det lät som att det blir remiss till en logoped i oktober. Det är bra att han får hjälp, dags för han att kunna göra sig mer förstådd och inte bara peka och säga där. 
 
Anton älskar Benny, så fort han får chansen så springer han till honom, det ska pussas och kramas.
Han vill gärna ha honom i knät och mysa. 
Lägger sig alltid bredvid honom närhan ligger i gymmet eller soffan. 
Så roligt att se, bara hoppas det håller i sig :P
 
 

Musik och Motor

Som vanligt så avslutades sommaren med Musik och Motor i Älvdalen. Den här gången bodde vi i Jockes sommarstuga som dom har tillsammans med hans syster, pojkvän och hans barn. Var varmt och skönt hela helgen, vi njöt i stugan på dagarna och kika på bilarna på kvällarna :). Ett perfekt avslut på ett underbart slut på sommaren. Så nu kan hösten få komma :). 
 
 

Småland

Long time, no seen.. 
 
Vi lever som vanligt, men hinner inte med att skriva här. Har så mycket att skriva om. Men orkar inte dra värsta boken här. Så skriver om när vi följde med mamma, Anders och hans barn till Småland. 
 
En helt underbar och rolig helg. Vi var på Astrid Lindgrens värld och kikade. Anton har inte sett filmerna eller läst böckerna ännu, men han älskade att springa runt i alla hus och leka. Så roligt att se. Benny låg mest i vagnen och sov, kom upp och åt ibland :). 
Har i alla fall bestämt att vi ska tillbaka dit när båda barnen är äldre och kan titta mera på alla teatrar som är där. 
 
Slänger in lite bilder från Astrid Lindgrens värld.