091231 - Nyår -

Ja, sista dagen på 2009. När året började mådde jag skit, var deprimerad och ville knappt leva längre. Nu är det slutet på 2009 och jag mår bättre än någonsin, livet kan knappt bli bättre. Jag har min Jocke och honom ska jag leva mitt liv med. Jag har min mamma som hjälpte mig när jag mådde som sämst. Jag är lycklig rent ut sagt och det kan inte sägas bättre. :)

Jag gick i alla fall upp vid åtta idag, eller upp och upp, läste ut tredje delen av twilight, och böjade med den sista delen. De är ju sådana underbara böcker, man lever sig in i deras värld och önskar man var en del av den, jag vill läsa klart den på en gång, samtidigt som jag önskar att historien aldrig ska ta slut.
Jag gick upp ur sängen vid tio tror jag. Väckte Jocke och Björne :D. Varför sova bort en sådan här fin dag för? Fick upp dem ur sängen och åt lite frukost. Sedan ringde Jennifer, hon slutar inte jobba förrän vid halv ett, så vi bestämde att jag skulle handla så det inte blev stressigt sen. Så skrev en lista och tog Jocke och Björne med mig och handlade. Har nyss kommit hem från ICA, så nu sitter jag här.
Dagens planer är att se en film nu innan jag ska göra sallad och förbereda middagen. Det blir potatisgratäng med lövbit och bea/pepparsås. Och jordgubbar till efterrätt.
Efter det åker vi nog till Sälen och hälsar på Kans och dem, men bara en vända, för de ska på högfjällshotellet och det kostar 330 kr/person och det tycker jag är för dyrt för att se Rydell och Qvick. Så det får vara. Märks om vi åker hem till oss och firar tolvslaget efter det eller om vi hamnar någon annanstans, det blir nog bra vilket som.
Huvudsaken är att jag får säga adjö till det här året med Jocke och börja det nya med honom.

Igår var jag och handlade efter jobbet och har aldrig blivit så förbannad någon gång på bilarna. De kan ju inte köra bil, de ställer sig i vägen i rondellerna så de som ska rakt fram inte kommer förbi, och sen om det är kö och någon bil vill igenom kön så släpper dom inte förbi dem. Hade de släppt förbi dem som bara ska igenom kön så hade det gått fortare. Men det värsta är idioterna som ska köra om på insidan bara för att ta sig längre fram i kön, de kommer ju inte fram fortare i alla fall. Jaja, idioter finns det gott om. Jag kan ju räkna upp några :P
Idag var det i alla fall lugnt p vägen och det var skönt.

-Jag lever din dröm, jag vet-

-Annelie-

091229 - Julen - idag -

Jag har inte skrivit något under jul, för har haft fullt upp. Men kan berätta vad jag gjort från julafton tills idag.

Julafton firades hemma hos Jockes mormor och hans familj. Det var trevligt, god mat och så. Fick lite pengar av dem. Det gillas. Men saknade att vara hemma hos mamma med, för det är något speciellt med julen hos mamma, ed maten och allting hon bakar och så. :) Men får vara där nästa år. De 2 bästa julklapparna var då twilightböckerna jag fick av mamma och min nyårsklänning som älskling köpt åt mig. :)

Juldagen så vaknade vi upp och tog det lugnt på förmiddagen tills det var dags för mig att åka till jobbet. Jobbade från halv tre till halv tio. Efter jobbet åkte jag och plockade upp lite folk i Orsa, de skulle till ishallen i Mora, så körde dit dem. Sen åkte jag hem och lade mig i sängen, tänkte jag skulle sova innan jag skulle hämta dem vid två. Men blev inget sovandes, för började läsa första boken som jag fick av mamma. Så läste den tills det var dags att hämta dem. Så hämtade och skjutsade hem dem, var tillbaka i sängen vid kvart i tre, öppnade boken igen och läste till halv fyra på morgonen :D.

På annandagen så gick jag upp klockan sex, började ju jobba halv åtta, så sov typ två och en halv timme den natten. Men for till jobbet och där gick strömmen från tio till två, så vart inte alltför mycket gjort som man annars hade kunnat gjort. Efter jobbet åkte jag till Farmor, Jocke hade åkt dit med min bror. För då skulle vi fira jul igen med pappas sida av släkten. Så åt mat och delade julklappar. Sedan gick vi ut och åkte pulka. Så var hemma därifrån vid elva på kvällen.

Söndags åkte jag, Jocke, Jennifer och Björne till Borlänge och shoppade på mellandagsrean, fick med mig fina saker hem, men orkar inte visa dem på bloggen. Var en rolig dag i alla fall, när vi kom hem så kom vi på idén att sladda, så lärde jag och Jennifer oss att handbromssladda :D. Skitroligt. Hem och sängen efter det.

Idag gick jag inte upp förrän vid elva, skönt att sova. Åt frukost och sen började städningen, allting har ju bara förfallit sen julen, har ju gjort en massa annat hela tiden. Så var dags att få tillbaka det fina i lägenheten. Så nu är den topp trim igen. Björne åkte hem vid fem idag, så lagade jag potatis, köttbullar och sås till mig och älskling. Gott var det. Monika och Therese kom även förbi en vända och sa hej idag. Var roligt. Nu sitter jag här och ska upp till soffan med min bok, har börjat med den tredje boken nu, de är ju så bra. Älskar böckerna mycket mer än twilight filmerna.

Imorrn jobbar jag hela dagen, så medan jag jobbar så ska älskling ta ut granen, vill inte ha den inne något mer nu. Julen är slut och vill bara ha bort granen nu. Pyntet i fönstrena får vara kvar någon vecka till.

Så Gott Nytt år på er alla nu ( utom 2 som läser min blogg och kan fara åt skogen ) och ha ett trevligt nyår. :)

-Annelie-

091222 - Dan före dan före doppardagen -

Usch vilken dag det har vart. Fullt upp hela dagen, men roligt och fått massa gjort :)

Dagen började med att jag gick upp halv åtta och:

- Betalade räkningarna
- Åkte till Orsa och köpte en bil till mig och älskling. :)

När den var köpt så åkte jag och tankade och sedan till Mora, hem till mamma och hämtade min lillebror och storasyster. Vi skulle handla sista julklapparna. Så det vi gjorde var:

- Handlat julklappar
- Storhandlat mat för några tusen. :S
- Gett min bror pengar för jultidningarna
- Köpt bingolotter till onsdag. :)

Nu har vi nyss kommit hem, för var och hämtade Jocke när han slutade, då for vi och åt mat och sedan till Jennifer, hon skulle klippa till mig lite i håret och lägga i lite mer rött i luggen. :) Hon klippte till Jocke med.

Nu ska jag och älskling fixa julskinkan och frysa in lite matvaror och packa om i kylskåpet och skafferiet, är lite fullt där nu. :)

Imorgon när Älksling jobbar så ska jag:

- Bädda rent i sängen
- Baka muffins och småkakor
- Vika tvätt
- Tvätta
- Slå in julklappar
- Dammsuga
- Allmänt plocka ordning i lägenheten.

-Annelie-

091215 - Mensbarn -

Ja, idag jag vart en riktig mensfi**a. Men det är alla någon gång. :)
Gick i alla fall upp vid sju första gången idag, då kom min bror med de två första hundarna, Ninja och Milo. En stund efter det kommer Conny med Diva, så med Solo så hade jag yra hundar här idag. När de hade kommit så sket en på mattan, tack för de. Jaja, jag gick och lade mig efter jag tagit reda på det, vaknade först vid halv tolv, klädde på mig, åt lite frukost och gick sedan till mamma med fyra hundar. En fin promenad i det fina vintervädret. Kom dit vid halv tre, så tog ca en och en halv timme att gå dit med fyra hundar. Mamma kom hem strax efter de, så satte hon mig i arbete, så hjälpte henne lite. Gick hemåt vid halv sex, var hemma vid halv sju, lagade spagetti och köttfärssås till mig, Jocke och Björne. Åt lite snabbt och var på träningen kvart över sju. Tränade, inte lika hårt som igår, men nästan. Igår tränade jag tills jag fick gå och spy. Hem efter träningen och sitter här nu. Ska nu in i duschen och sen krypa ner under täcket och läsa min bok. :) Älskling är och spelar innebandymatch, hoppas de går bra för dem. :)

-Annelie-

091214 - All you need i love -

Så himla skönt att gå upp imorse vid halv åtta, pigg och glad.
Jennifer kom igår och vi såg på den där filmen som vi skulle ha sett på i helgen. :D
Hon sov sedan kvar. Så där är skälet att jag gick upp i tid.
Men det var skönt. Hon åkte till jobbet vid nio,
då tog jag Solo och Kalle (Jennifers hund) och gick en promenad.
Kom in och gjorde en kopp the, sen soffan.
Har nu pluggat/ tittat på tv/suttit vid datorn sen tio.
Men nu är jag äntligen färdig med mitt skolarbete och har skickat in det.
Så på torsdag är det sista dagen i skolan,
sen har jag jullov. Kan inte bli bättre. Kursen slutar ju egentligen inte förrän 7 januari 2010,
men jag har gjort färdigt den för att jag ska få jullov.
Men vad jag ska göra resten av dagen vet jag inte. :S
Ska ta tvättid till mamma bara.
Men en lugn dag tackar jag inte nej till.
Ska ju till mamma och hjälpa henne imorrn och onsdag.



True love ♥


091213 - 3:e advent -



Har färgat håret igen.
Blev skitbra tycker jag.

Har vart en rolig helg, började i fredags med att Joennifer skulle komma hit, vi skulle se på lite film och ha det trevligt på övervåningen medan Jocke och hans kompisar skulle spela poker nere. Hon hinner komma hit och vi äter lite. Sedan ringer hennes telefon och så skulle vi skjutsa några till Rättvik, okej, skjutsa dit dom, det tyckte vi var okej. Så det gjorde vi, hann knappt komma till Mora innan de ringde och skulle ha mer skjuts. Haha, så gick det med vår filmkväll. Jennifer släppte av mig hemma, jag hade sådan huvudvärk, sedan åkte hon tillbaka till Rättvik.
Lördagen så vaknade vi vid tio, vid ett kom Jennifer, hon skulle hjälpa mig med håret, tack till henne, fast först åkte vi ner på Mora, jag skulle handla lackleggings och färg och lite mat. Åkte hem efter det, la i färg i håret, lagade sen tacos till oss och Jocke. Gott var det. Sedan skulle vi skölja ur håret, haha. Slutade med att jag fick skura ett badrum från svart färg, skvätte överallt. Men men, var roligt. Jennifer skulle även sitta barnvakt åt sin syster Nellie vid sex till åtta, så hon åkte och hämtade henne, jesper kom en vända med. La i mer rött i håret, för det hade försvunnit när vi sköljde ur det svarta. Gjorde färdigt det och åkte sen hem med hennes syskon, medan Jennifer lade Nellie så satt jag nere med Jesper och skrattade. Hem till mig sen, satt i soffan och pratade om vilken film vi skulle se. :D Kom aldrig så långt, för jag fick sådan mensvärk så jag kunde inte stå upp. Så jag gick och la mig och Jennifer åkte hem. Haha, så gick det med våra filmkvällar. Men var en trevlig helg i alla fall.
Idag gick jag och älskling upp vid tio, åt frukost och tog det lugnt. Städade lite mitt på dagen och sen kom pappa och farmor och hämtade oss, så åkte vi till min bror Johan som fyller 25 idag. Kom nyss hem därifrån, nu ska vi göra varma mackor och tända tredje adventsljuset och mysa lite. ♥

-Annelie-

091209 - Wherever you go I will follow you -

Usch vilken förmiddag,
gick upp klockan sju,
klädde på mig och gick en långpromenad med Solo.
In och drack en kopp the,
innan vi skulle på lasarettet med studiegruppen.
Studiebesök på avd 60.
Var klara där elva,
cyklade hem och rastade Solo.
Vidare till St Mikaelsskolan,
hade ett brottningspass på deras gympa.
Hemma vid halv två,
duschade och har nu plocka undan lite.
Bara disken kvar,
sen blir det en kopp the och soffan.

-Annelie-

091208 - Tisdag -

I söndags blev det julbak då,
Jocke och Björne lyckades bränna pepparkakorna. haha.
Lyckat, men men, de går väl att äta.
Julnougaten jag gjorde belv lika god som vanligt.
Tack mamma som lärt mig baka så gott.
Blev en lugn kväll med lite mys efter helgens bravader.
Men vi satte oss ner och pratade hur saker och ting ska vara.
Tror vi kom fram till bra beslut.

Igår blev det inte så mkt,
var på krematoriet med skolan först på förmiddagen.
Jobb efter det.

Idag har jag tagit det lugnare.
Skönt. Började dagen med en skön dusch,
men hann knappt det innan jag fick sms av Anneli,
hon tyckte vi skulle ut och gå,
sagt och gjort, blev en promenad i skogen på 1½ timme.
Skönt var det.
Kom hem, då hängde och vek jag tvätt.
Gick och handlade lite.

En sak som är skönt är att jag och Anneli har hjälpts åt att
göra färdigt skolarbetena, är en sak till som ska göras bara.
Men sen är kursen klar och första terminen är slut.
Skönt med jullov sen.

Har även tränat nu på kvällen, tittade nyss på DHW,
men tyckte inte om att det var säsongsavslutning. :(
Men har ju något att längta till i alla fall.

Nu ska jag fortsätta att kolla på kläder och skor.
Fjäska in mig lite till Jocke och kanske få något.

-Annelie-

091206 - Julbak -

Söndag idag, vilodag för de flesta, men jag ska julbaka lite när jag ändå har tid. Ska göra peparkakashus, pepparkakor och julnougat. Sen får jag se om jag ska baka något mera, men det märks då.
Ska nog även öppna skolböckerna lite. Har ganska mycket att göra denna vecka, lika bra att börja så man blir klar i tid för en gångs skull.
Nej, dusch och sen frukost nu.

-Annelie-

091205 - Irriterad till tusen -

Ja, det är jag. Trodde det skulle bli en rolig kväll med några kompisar. Men då kommer en vid sju, den andra vid åtta tror jag det var. Sen får vi vänta och vänta och vänta. När jag skickade sms och frågade när dom kom, då var dom och åt. Då sa jag att de inte behövde komma, för jag var inget sugen på en rolig kväll längre. Blir så less när dom säger dom ska komma vid sex-sju, men inte dyker upp förrän tio. Sen får jag frågan varför jag är arg, men jag är inte arg, bara besviken för hon stack till andra först och inte kom hit när hon sa. Kände mig lite dissad då, och då blir jag inge rolig längre. Så nu är hon sur också, men det får hon väl vara då. Inte mitt problem. Jag ska bara gå och lägga mig och sova så den här helgen tar slut någon gång. Godnatt!

091205 - Fränt -

Gjorde det här idag:

Det nya systemet för numerologi är ett av de system som nutida numerologer använder för att finna primärtalet för ett namn, dvs det tal som kan säga någonting om personligheten hos namnets bärare.

Mitt resultat:

Siffran Fem:
I din närvaro har man aldrig tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.

Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.

Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.

Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Stämmer det mamma?

Och Jockes resultat:

Du är en person med stark intuition som har en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Problem med att hitta vänner har du inte då du är en vänlig, hjälpsam och fredlig person som är lätt att tycka om. Du älskar att ha mycket folk omkring dig och det är hos dig de roligaste festerna äger rum. Du avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos dig är att du har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att du i framtiden engagerar dig i humanitära frågor.

Trots uppskattningen du får från vännerna har du det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att du hittar på små vita lögner för att dölja dessa. Du har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem.

När det gäller kärlek är du den som drömmer om den eviga förälskelsen. I val av partner gör det ingenting om denne/denna har samma intressen för det konstnärliga som du men han/hon får absolut inte vara en soffpotatis.

Tvåor regeras av månen och färgerna som passar dem bäst är olika gröna nyanser, naturfärgat och vitt.

Nu har vi i alla fall flyttat då. Gjorde det i tisdags, men har ju haft fullt upp sedan dess. Men lägenheten blev tipp topp igär kväll, då jag var vaken och gjorde de sista sakerna.
Riktigt fint blev det, tavlor och kort uppsatta, julpyntet klart och jag har alla mina kläder i min walk-in-closet och mina skor i ett annat :D Kan inte bli bättre. Tror Jocke trivs lika bra för han fick sitt datarum med alla hans prylar i.
Så det är vad veckan gått till, förutom att jag fick lov att ta paus och göra färdigt min hemtenta och så. Sedan blev jag förkyld mitt i allt också, men har börjat piggna på mig. Är lik mamma på det sättet, spelar ingen roll hur sjuk hon är, hon gör det hon ska i alla fall. Är lite sådan jag med. Jocke brukar i alla fall säga det ibland, gud var lik du är din mamma. haha. Men då kan hon i alla fall inte klaga på mitt sätt, för då klagar hon på sig själv med. Tänk på det mamma. :)
Idag gick vi upp i tid, eller jag i alla fall. Duschade och fixade lite.
Gick sedan till Milena och Conny, åkte med dem ner på Mora, fick lov att handla en ny hårborste och dom skulle ändå ner, så passa på att lifta med dem. Var även till mamma och hämtade min cykel, behöver ha den på måndag, ska bli skönt att cykla lite i detta vädret, är mysigt på något sätt. Så länge jag inte ramlar och slår ihjäl mig.
Ska snart byta lite kläder och sminka mig lite, lite folk som kommer ikväll och så ska vi äta tacos och mysa på lite. :D Milena skulle även ta med sig nintendo wii, så vi kan sjunga och dansa lite :D


-Annelie-

091204 - Varför? -

Vill du göra mig så ledsen varje helg?
Är det din mening?
Att du ska säga en sak och göra tvärtom?
Att du ska se hur långt du kan gå innan jag bli arg?
Eller mer arg kanske man ska säga?
Du sa innan du åkte att det var vårt nya liv som börjat nu,
nu när vi flyttat och har det så bra.
Det var vad du sa,
att du skulle ta det lugnt ikväll..
Du ville inte förstöra något..
Bra lyckad start Jocke!