8 dagar

Usch, igår åkte Jocke till Norge. Kvällen sluta med att jag bara grina efter honom. Kände att jag ville ha honom hemma den här veckan. Men det gick inte :(. Så längtar som bara den tills på torsdag, hoppas han INTE ska jobba över i helgen. För då kommer han inte hem förrän nästa tisdag och så länge vill jag inte vänta.
Gick och la mig tidigt igår, var dags för ännu en jobbvecka med början idag. Jobbade till ett, for hem och gick med Solo. Vidare och hämtade mamma. Hon följde med mig och handlade overall till bebis :D. Så nu är det gjort.
Kände mig inte vidare pigg på att gå i affärer, ska jag vara ärlig så är jag trött på att handla till honom nu. Jag vill ha honom här, då blir det nog mycket roligare att handla. Var även in och kikade på en skötväska jag vill ha. Kosta 549, känns mycket tyckte jag :P. Men har nu kollat runt på en massa hemsidor efter liknande och dom kostar typ det dubbla. Så jag kommer nog köpa den. Vi har faktiskt köpt det mesta begagnat och inte köpt det dyraste. Så något ska jag unna mig för att vart fet i snart nio månader :P. hehe.
Jocke har även köpt blöjor, 4 paket, storlek 1 och 2, för 55 kr i Norge :P. Det är väl det enda positiva med att han jobbar borta, blöjor är billigt. :D.
Och fick mejl om att mitt paket med bebissaker är skickat, så snart är allt hemma. Ska väl fixa det sista snart med. Det är sängkläder, badbalja och sen vet jag inte, listan är nere. Men snart är allt klart och jag kan bara ta det lugnt.

Har nu bara 8 dagar kvar på jobbet. Sen slutar jag jobba, och det känns både bra och dåligt. Just nu bra, för orkar inte gå mycket, orkar inte göra något. Men samtidigt tråkigt, älskar detta jobb och trivs som bara den med arbetskamraterna och så. Men behöver nog vara hemma.

Min farmor trodde jag skulle föda inom 3 veckor och det trodde en på jobbet med. Mamma sa att magen åkt ner lite idag, så kanske inte behöver gå fullt ut :D. Är ju inne i vecka 36 nu. Så för mig får han gärna komma efter jag jobbat dessa dagar, då är ju Jocke långledig också så det blir ju perfekt :D.

Nu ska jag gå med Solo och sen sova.

-Annelie-

Känner mig som en 130kilos klump.

Just nu är Jocke ute vid grillen, vi ska köra årets första grillning :D. Potatisgratäng, kött, pepparsås och baugette. Ska bli så gott.

Igår var vi iväg till Falun en vända, skulle kolla lite bebissaker (egentliga skälet var att jag ville äta amerikansk pizza :P) men vi kom bara hem med olja och våtservetter. Fanns inget vi ville ha :P. Sen var vi aldrig in på någon riktig bebisbutik utan tittade på lite annat mest :P. Var in på GinaTricot och gud vilka fina saker dom har där nu. Men fet som jag är kan jag inget ha.
Vi var in på en skobutik, där hitta jag ett par assnygga skor, tänkte att skor ska jag väl kunna handla, men inte då. Helt plötsligt så när jag tar av mig mina skor så ser man inte mina fotknölar, fötterna har svällt som fan och vaderna. Jag ser ut som en 130kilos klump och känner mig så. Så blev inga skor heller :(. Vi åt mat och sedan for vi hemåt. Släppte av Hillevie och for vidare. Kom hem halv ett på natten och skrev då in de sista anmälningarna till wasacupen, sluta med att vi inte kom i säng förrän två.

Vaknade imorse vid halv åtta, men låg kvar en timme innan jag gick upp. Tog mig till soffan, asont i benen och känns som det knappt går att lyfta dom. Svullnaden hade gått ner lite, men inte mycket. Så låg i soffan en timme tills Jennifer kom med hennes hundar, är hundvakt idag.
Kändes bättre i benen då, så jag och Jocke bestämde oss för en frukost på kaffestugan :). Var mysigt att bara åka ner med honom och sitta där ett tag. Vi skrev ner fyra pojknamn på fyra lappar och drog vad vårt barn skulle heta, men blev olika hela tiden och vi har fortfarande ingen aning om vad han ska heta :P.
Kikade i lite affärer, skulle leta skor åt Jocke, men hitta varken igår eller idag. Finns inga snygga killskor just nu.
Men köpte min första amningsbh, kändes som jag behövde en bh jag faktiskt kan ha nu och den hade inga byglar, så med andra ord inget som skär in :P. Och så kom vi hem med en body och mössa åt bebis som han ska ha hem från BB :).
Vidare till tippen med porslin, hämtade Solo hos mamma och sen upp till noret. Var in på Kappahl, leta efter ytterkläder till bebis. Har kollat i varje bebisbutik i Mora, men vi vet inte vad som blir bra. Antingen tycker jag det känns för tjockt eller för tunt. Så stod med tårar inne på Kappahl och kände att jag kan inget. Ringde mamma och hon ska följa mig på måndag och kika. Då kändes det bättre.
Var in på Willys och handlade. Kom hem vid halv två, så var riktigt skönt att vara ute i god tid.
Hemma så plockade vi upp varorna och marinerade köttet. Kans och Cathrine kom förbi så Cathrine hjälpte mig sätta upp en tvättlina på balkongen. så nu kan jag hänga tvätt där. Tycker kläderna luktar så gott när de får torka ute och nu är det så varmt så hängde ut första tvätten på en gång :).
Sedan så börja vi googla på bebissaker, hitta en jättebra sida. Så påväg hem till oss är nu: skötbäddsöverdrag, bebisfilt, bebishandduk. Dom 3 sakerna har barbapapatryck :D. Det kom även med frotteskydd, regnskydd till barnvagnen, spjälsängsskydd och solskydd till bilen. Hittade en rabattkod på internet så fick 20% på allting :D. Hoppas sakerna kommer fort.
Känns bättre nu faktiskt, för nu är det två par sängkläder, badbalja, blöjor, 2 st nappflaskor, ytterkläder och blöjor kvar i stort sett. Sen har vi allt. En skötväska måste jag hitta också, såg en på leksaksbutiken i noret, men vet inte riktigt. Ska kika vad den kosta först, stod inget pris på den :P
När de for så gick vi med hundarna, jag fick knappt på mig foppatofflorna, så bara vi ätit ska jag lägga mig högt med fötterna i soffan och ligga kvar där ett tag.

Lugn dag har det vart med andra ord och ikväll ska vi kolla på hockey med kompisar och bara ha roligt :).

Bara 36 dagar kvar till BF. Fatta, det är under 40 nu :D
-Annelie-

Onsdag och mycket mycket piggare

Jag gjorde nog det bästa valet igår när jag var hemma från jobbet. Sov i stort sett hela dagen till och från. Det behövde jag. Så idag när jag vaknade var jag mycket piggare. Åt frukost och for till jobbet.
Jobbade till halv ett och for sedan och handlade innan jag skulle på sista föräldragruppen. Idag pratades det om amning. Var lika tråkigt som vanligt, tycker faktiskt inte att denna grupp gett mig så mycket. Har ju frågat mamma om mycket av sakerna redan och sen kollat det på internet. Men nu har jag gått den och gör inte om det. :P.

Efteråt så for jag till mamma, åt mat och hämtade hundarna. När jag kom hem så började jag med att betala räkningarna, så nu är det gjort. Skönt att ha det gjort. La in anmälningarna som kommit till wasacupen också. Lär väl komma fler ikväll, men kan inte skriva ut dom då färgen i skrivaren tagit slut. Men får hem nya imorrn så fixar det då. Har även vattnat blommorna, vikt tvätten och plockat lite. Fixat diskmaskinen och skrivit en ny handlingslista för självklart så glömdes jag handla lite. Får ta det imorrn istället. Skönt att ha städat lite tills Jocke kommer hem imorrn. Han får fixa resten på fredag när jag jobbar, springer jag runt för mycket och fixar så får jag för ont.

Nu sitter jag i soffan, ska göra lite kvällsfika och kolla BB innan sängen kallar.


Brödet som bakades i söndags.

Blev så gott :D

Magen vecka 35 (34+0).
Ignorera bristningarna.

vecka 35 (34+0)

-Annelie-

Huvudvärken från helvetet

Efter att inte ha sovit på flera nätter, natten till måndagen vaknar jag en gång i timmen. Har haft huvudvärk till och från hela helgen och Hade huvudvärk igår när jag vakna med, men trotsa den och for till jobbet. Gick där och piggna till lite. Men när jag sluta så kom den tillbaka. Trotsa den ännu en gång och gjorde alla måsten. Fick tillbaka det på kvällen, däckade med migrän och har sovit lika dåligt inatt med.
Bestämde mig imorse för att vara hemma från jobbet idag. Låg bara och grina imorse för jag hade så ont. Sov vidate till typ halv elva innan jag gick upp, åt frukost och tog en promenad med Solo. Men huvudvärken släpper inte. Så idag blir det en soffdag, ska inte göra något förutom att rasta Solo när det behövs och se till att äta. HAr värsta suget efter pizza, men palla det.
Annars så har jag nu bara denna vecka och två veckor till att jobba innan jag blir låååångledig :D. Längtar dit då jag är ganska så trött och slut just nu, både fysiskt och psykiskt känner jag. Men samtidigt så har jag ångest för vad jag ska göra på dagarna när jag bara går hemma och väntar.
Är i alla fall i vecka 35 (34+2) nu :D. På söndag är det exakt fem veckor kvar till BF. Men har bestämt att jag ska föda vecka 38 (37+?). Det är veckan efter jag slutat jobba, så blir perfekt. Sen får vi se om bebis tycker lika :D.

Nej, nu ska jag dra filten över huvudet och sova en timme till eller något.

-Annelie-

Söndag

Så har ännu en vecka gått, det är bra, nu längtar vi efter vår bebis :D. Helgen har bestått av en hormonpåverkad Annelie som ena stunden vart glad och nästa skitförbannad.
Har sovit urkasst inatt, så vid halv åtta gav jag upp. Så tvingade med Jocke ut i soffan och såg klart på en film. Efter det blev det duschen för båda. Men har hunnit med mycket nu på dagen. Gått med Solo, dammsugit, tvättar en maskin, har vikt torr tvätt. Jocke håller på att städa ur passaten lite.
Just nu håller jag på att baka bröd. mamma hade gjort det i veckan och när vi var dit igår så lukta det så gott och jag blev baksugen. Men ville inte baka bullar eller fikabröd, så testar att baka amerikanskt kuvertbröd. Har aldrig gjort det förut så får väl se vad det blir. Men var inte så avancerat. Ska snart sätta in det i ugnen och sen ska det smakas :D. Är så gott med nybakat bröd. Hoppas det blir gott, för då kan jag frysa in lite.

Annars idag så blir det kyckling, ris och currysås till middag innan Jocke åker mot Norge ikväll.
Har även bara tre veckor kvar att jobba, fatta, det är ingenting. Nyss var det 8, sen 5 och nu 3(!). Vart tar tiden vägen? Den rusar iväg ena sekunden och nästa så känns det som en evighet tills bebis ska komma.

Bilder på bebisrummet:



Sängen ska in i vårt sovrum sen, den lilla skötbädden ska in i tvättstugan
och den stora ska in i badrummet, men får stå såhär så länge.

Bilstolen och renbäddad barnvagn :)

Hyllor som ska fyllas med saker i framtiden.

Byrån med kläderna i, dom är ju så små :D.
Även en lampa som ska sättas upp på vägen inom en framtid.
I fönstret står en blomma, på blomkrukan står det:
my own little garden. Tyckte den passa i barnrummet :).

Nu vet vi ju att det är ett tag kvar innan han kommer att sova och leka i rummet. Men vi blev ju godkända som kontaktfamilj, så beroende på vad vi ska ha för barn och ålder på det barnet så blir det att fixas iordning som lekrum åt det barnet :). Så tomt kommer det inte stå.
Nu ska jag baka klart och sen äta, magen skriker efter mat :D.

-Annelie-

Ont :(

Är hemma en snabbis från jobbet. Eleven jag är assistent åt är inte där idag, så behövde inte åka på någon slöjd. Ska snart åka igen, andra gången på föräldrakursen. Har ingen lust att åka dit, riktigt tråkigt förra gången. Kändes som att allt de pratade om då (förlossningen), var så positivt. Visst, det ska väl vara positivt, men trodde de skulle prata mer om det från alla synvinklar. Alla upplever den nog inte så som dom pratade om den.
Annars så har jag ont. Dammsög lite igår, sluta med ryggont och foglossningar hela kvällen igår. Kunde knappt sova inatt för hade så ont. Har haft lika ont idag och kan knappt gå. Sen har jag ont i magen hela tiden nästan. Kan inte böja mig framåt, gör riktigt ont då. Har ont när jag andas då med :S. Inte roligt. Tänkte jag skulle fråga barnmorskan på kursen idag om det ska vara så. Vill ju kunna böja mig framåt och så.
Jaja, lär väl åka nu om jag ska hinna.

-Annelie-

Vecka 34 (33+0)

I fredags var vi på ultraljud igen. Var fortfarande en pojk, så nu tror jag verkligen på det. Var helt underbart att få se honom igen, hur han låg och rörde på munnen och armarna. :). Så nu är längtan ännu större. Har aldrig längtat så mycket efter något tror jag. Inte Jocke heller, han är helt lyrisk, ligger och lyssnar på magen, känner på den så fort han får chansen och bara ligger och tittar på när han sparkar.
Jag har aldrig vart något fan av att Jocke tagit på min mage, men nu gör det inget. :)

Annars så har helgen bestått av bilåkning. Tog en tur i fredags kväll och bara ut och kikade. Var mysigt. På lördagen åt vi mysfrukost tillsammans innan Jennifer och Busk kom och hämtade oss. Bilfärden blev Örebro där en bil inhandlades till Jennifer. Hemvägen var inte riktigt lika mysig, strax utanför Örebro så hamna vi i värsta ovädret. Regnet bara öste ner och från ingenstans så kom värsta blixten som lyste upp hela himlen, alla blev bländade. Men ovädret försvann som tur var efter ett tag. När vi kommit hem så skjutsade Jennifer mig och hämtade Solo. Han fick vara hos mamma under dagen. Mamma hade även köpt två barnböcker åt bebis :D. en barbapapabok och sen som heter Charlie något :P. Har glömt just nu när jag sitter i soffan. Men ska ta lite kort på barnrummet sen så då får ni se.

Söndagen var en hel stor besvikelse utom middagen. Jocke åkte på förmiddagen för att fixa med 145:an, trodde det skulle vara en snabb vända. Men han blev borta hela dagen. Kom hem vid fyra, då handlade vi, sen var det till mamma och åt mat. Ris, kyckling och currysås :D. Finns det något godare än mammas mat? Jocke åkte vid sex sen och jag spelade bingolotto som varje söndag med Hillevie och Tobbe. :D. Vann faktiskt 2 sverigelotter :D.

Sängen blev det tidigt, men sov riktigt dåligt, vaknade hela tiden av halsbränna och inte lite sådan heller. Men gick upp vid sex, ingen idé att sova längre då. Börja ändå jobba klockan åtta. Dagen har bestått av att jobba, fixa det sista med 145:an och vart på Mvc. Allting såg så bra ut så. Järnvärdet låg på 116 nu, sist på 120 och innan det 103, så går upp och ner. Men 116 kan det stanna på. Hjärtat slog på 153 slag per minut. Tycker han kan kommer till oss nu.

Nu sitter jag i soffan, ska kolla på familjen annorlunda innan det blir sängen igen. Saknar min man, vill att det ska bli torsdag nu :).

-Annelie-

Veckorna går fort men ändå sakta

Ibland känns det som tiden står stilla, det mesta till bebisen är nu färdigt och jag går varje dag in och kollar på sakerna och längtar. Är nu i vecka 33, tänk er, om allt mellan fem till nio veckor så är vi föräldrar, ställer in mig på nio veckor så blir jag inte besviken. Har fyra veckor och tre dagars jobb kvar innan jag går hemma och bara väntar. Usch, kan ju bli att man går hemma i en månad innan bebisen kommer. Hur ska man palla det?

Behöver städa här hemma igen, känns som man gör inte annat än att dammar och dammsuger varje dag, men är väl så när man har ndjur och solen börjar komma fram. Så får se om jag gör det imorrn eller torsdag. På fredag ska vi på ultraljud igen, det längtar vi till :D. Få se hur stor han blivit nu, tänk om de säger att det är en tjej nu :P.

Annars så har jag börjat fundera mycket på det här med vänner, man märker ju vilka som kommer finnas kvar. För helt plötsligt så räknas man inte. Vi var några stycken som i stort sett fråga alla om allt hela tiden, alla gjorde saker tillsammans och det var inget snack om den saken. Men nu märker man att jag och Jocke räknas inte dit längre. De andra får frågor men inte vi. Jag funderar på varför. Tar dom bara förgivet att vi inte kan eller vill? Vad har de för rätt att ta det förgivet. Vi säger väl nej om vi inte kan eller vill. Men men, känner för min del att jag kan sluta umgås med dom. Varför vara trevlig och fråga saker och ting om man inte får något tillbaka? För som sagt så har vi ju märkt att de äkta är kvar.

-Annelie-