Halv två och fortfarande inte klätt på mig.

Som sagt, har fortfarande inte fått på mig kläder än :P men är det skitväder ute så får man ha en mysdag.
Dagen började med att vi gick upp vid nio, åt frukost framför bb och hjälpte Anton bajsa. Han har problem med det, ligger och trycker tills han blir alldeles röd och så skriker han. När han bajsat världens lass och ätit så däcka han nöjd och belåten.
Då började vi städa, Jocke damma och dammsög. Jag städa badrummen, rollade av kuddar och plockade en massa. Tog in sommarskorna (som om det behövs nu) och möblera om i badrumshyllorna, diska nappflaskor och kastruller. Skrev en lista på saker som ska fixas nästa vecka.
Dels så ska kylen och skafferiet städas, skåpluckor torkas av, balkongen städas, handla matta och utemöbler till balkongen, plantera blommor ute, fixa hyllor i walkin garderoben så alla mina skor får plats någonstans och lite mera småplock. Kommer bli så bra när det är klart. Så skönt att känna att man har tid att göra en massa sånt här nu när Jocke är hemma med.
Jocke for sedan till Orsa för att fixa med bilen. Jag tog in all tvätt och la i soffan, skulle vika den och sedan duscha, men det hann jag inte för min bebis vakna och ville ha mat. Och så bajsa han värsta lasset igen. Så fram tills nu så har vi myst i soffan. Då somna han om och ligger nu bredvid mig och sover så sött i sin onepiece som vi köpte till honom :).
Så ska väl passa på att vika tvätt och ta mig in i duschen så jag får på mig några kläder sen.
Funderar på att ta mig ut på en promenad sen. Är ju inte för varmt för det :).

Förstår inte att min älskling blir 5 veckor imorrn <3


Tröttmössa

Från i måndags har det vart svalare ute. Har vart ganska skönt tycker jag, man får lite mera gjort då. Så har klippt gräset och rensat ute, eller ja, Jocke har klippt och röjt gräset för jag är allergisk. Har inte känt av det lika mycket i år, men lite grann så vill ju inte riskera att ligga i några dagar för jag klipper gräset. Medan han fixat ute så har jag donat inne, dels rensat min garderob så min syster fick ytterligare lite mer kläder.
Idag har det vart en riktig slödag. Vi hade ett möte klockan nio imorse så lämnade Anton hos sin moster vid halv nio. Halv tio var vi klara, för det blev inget möte. Ska ta det nästa vecka på fredag istället. Men både jag och Jocke har vart dyngtrötta idag. Anton har vart ganska vaken idag faktiskt. Han sov två timmar på mitt bröst och sen har han vart vaken i två timmar. Nu har han precis ätit, så tror han somna i sin pappas famn nu. Funderar på vad vi ska äta. Måste göra middag snart. Sen hade jag nog velat ut och gå en sväng, känner jag behöver röra på mig lite.

Annars så håller jag på med ett fotoalbum på datorn. När Anton föddes så fick man ju en massa rabattsaker, dels så fick jag en gratis fotobok från önskefoto. Men den går ut snart, så gör ett album med kort från hans första månad. Roligt att ha sen :).

Imorrn blir det antingen pingis eller att åka till Falun en vända, är ju Falunkalaset där i helgen, imorrn är det cruising och rix fm-festivalen, så kanske ska dit och kika en vända :).


Min vackre son :).

-Annelie-

7 år, 4 veckor, tiden går fort

Känner att datorn ligger väldigt långt borta på dagar. Njuter av solen för fullt.
Har haft en underbar helg med fint väder, grillning och cruising. Började dagen igår med lite städning och ta det lugnt här hemma. Vid halv fem for vi till Alvärn och Camilla och grillade med dom. Var där några timmar innan det var dags att rulla mot Orsa. Där var det cruising. Började med att lämna Anton med sin mormor (haha, bara för att mamma), hon skulle ta honom några timmar i vagnen medan vi cruisa runt.
Vi for iväg och träffade folk och kikade en massa. Var riktigt roligt. När mamma ringde och vi skulle ta Anton hann vi ha honom i några minuter innan vi lämnade honom till sin morfar så fick han åka där ett tag. När dom ringde var det dags för mat. Så for bort från allt folk en stund och bytte blöja och gav han mat innan vi fortsatte kika. Hillevie, Stefan och Lisa åkte med oss en bra stund också. Björne såg man väl till då och då :P.
Anton sov så fint hela kvällen utom när han ville ha mat. Vi kom hem först vid två.

Vid fem vakna Anton och ville ha mat, det fick han och så sov vi alla vidare till nio. Ingen sovmorgon här inte :P. Men är pigga i alla fall. När jag gick upp så stod det blommor på bordet från Jocke och Anton :D. Jag och Jocke har vart tillsammans i 7 år idag. Helt sjukt hur fort tiden går.

Och igår blev Anton 4 veckor. Känns som det var igår man kom hem från BB. Han är fortfarande lika snäll. Gnäller lite mera för han har magknip till och från. blir nog hård i magen av ersättningen men blandar i messmör så hoppas det släpper snart.

Jag sitter nu och skriver ut kort. Har ju tagit så mycker på Anton, tror aldrig jag knäppt så mycket kort. Och på alla så sover han nästan :P. Men skriver ut i ett fotoalbum så man har lite i alla fall. Resten av korten är på datorn och bärbar hårdisk. Tur de uppfann digitalkameror.

Sen ska jag ut i solen och njuta. Anton ligger i vagnen och sover, somna om efter maten.


7 år med dig. Fler ska det bli.
Älskar dig ♥

Att 4 veckor kan gå så fort.
Att något så litet kan betyda så mycket.
Går genom eld och vatten för dig. ♥

-Annelie-

Sommaren är här :D (ett tag i alla fall)

Nu har värmen börjat komma hit. Så underbart. Det har resulterat i långpromenade både igår och i måndags. Så skönt. Igår gick jag i minst en och en halv timme. Blev en promenad till Jennifer och Busk där Jocke var och fixade med bilen. Det börjar likna något nu, så snart kanske man kan åka i den utan att skämmas :P. haha.
Var där några timmar, Anton sov så skönt i vagnen. Gav han mat och sen tog vi en promenad hem. När vi kom hem så kom jag på att jag skulle handla, så var bara att släppa in Solo (han var helt slut av värmen och promenaden) och gå tillbaka till willys. Kände på vägen att det gör inget, jag har liksom inga tider eller stress just nu.
För en gångs skulle så njuter jag av att vara ledig och det kommer jag nog göra ett tag till :).

Idag vaknade vi vid nio. Anton är en fin väckarklocka :). Gick upp och gav honom mat innan han fick bada. Idag njöt han av att bada, han gnällde inte alls utan låg där så fint så :). Hoppas han blir lika badsugen som jag alltid är. Jocke är så tråkig. Nu har jag och Jocke ätit frukost och han ska åka till Orsa och måla bil. Ska se om jag ska åka dit och hjälpa honom måla sen. Han får åka i förväg och göra förarbetet med tejpningen och så. Sånt är ju så j*vla tråkigt.

Annars så rullar livet på, jag mår bättre än jag gjort sen jag blev gravid och njuter av det för fulla muggar. Längtar tills jag kan träna riktigt hårt, men promenader är bra det med just nu. Kondisen måste bli bättre. Längtar också tills jag kan ha mina jeans igen, men fortsätter jag med mina promenader så lär det ju inte vara alltför långt dit.



Att det kan vara sån skillnad på 23 dagar :D.
Idag blir han 25 dagar (!).
Det går fort nu.
Han lyfter nacken mer och mer, fixerar blicken mer och mer också.
Är så sött när han ligger och kollar på en :).

-Annelie-

Fullt upp med familjen :)

Känns som jag inte sitter vid datorn längre. Myser ju bara med familjen och njuter. Nu är jag pigg och mår bra. Så idag har jag tagit en promenad på en timme med vagn och hund :). Spotify i hörlurarna, det var riktigt skönt. Finvädret har äntligen hittat hit, så nu blir det promenader och promenader. Har en mage som ska försvinna, låren och armarna får gärna minska med.
Nu på kvällen så har jag nattat Anton, sen har jag sorterat kort på datorn igen, Jocke ominstallera min dator så har lagt in kort igen och sen gjort mappar på alla kort på Anton. Har ju tagit ett x antal kort dessa 3 veckor och 2 dagar :P. Men är ju så roligt. Tur det finns digitalkamera. Då behöver man inte skriva ut alla utan kan ha dom på datorn.

Jocke är och fixar med bilen, han lär väl bli borta hela natten. Jag ska då gå och lägga mig. Börjar känna mig trött nu :P. Brukar inte vara vaken såhär länge, blev bara så idag.


Min fina Solo, hela 5 år blir du i höst.

Mys i vagnen

23 dagar är du idag, hur kan man älska något så litet så mycket?
Kommer göra allt för dig.

Var på Bvc idag, vägde 3730g och var 53cm långt.
Växer så det knakar.
På kvällen blev det mys på fårfällen som han fick av sin gammelmormor.

-Annelie-

Måndag

Haft en rolig helg, vi har spelat pingis, grillat, vart på kosläpp, fikat på kaffestugan. Ja, min helg i snabba drag :). Idag gick vi upp vid åtta, gav Anton mat och sen åt vi frukost själva. Vidare till Bvc och vägde och mätte Anton. Idag vägde han 3280g. Så nu går viktkurvan uppåt, såg jättebra ut tyckte hon :). Han var 52 cm idag, så växt 3 cm. går undan nu. Snart är han 15 och vi får stoppa honom från att vara ute och supa :P. haha. Nej, usch vad hemskt.

Efteråt for vi på Ica och handlade jordgubbar och grädde, det blev vår lunch. När vi kom hem så fick Anton mat och sen ligga ute i vagnen. Men shit vad det blåser ute. Han låg ute tills regnet börja ösa ner. Jag och Jocke har inte gjort mycket idag, tvättat två maskiner tvätt, så tvättkorgen är tom just nu. Annars så har soffan vart väldigt skön, men är ju inget väder ute i alla fall.

Just nu ligger Anton naken i soffan bredvid oss, han behöver lufta rumpan lite. Var så röd igår, men nu börjar han bli fin igen. Vi lär väl sitta här i soffan resten av kvällen. Ganska skönt med, är ganska trött. Säkert för jag vart dåligt, vädret suger och omställningen med Anton. Men måste säga att vi fått en underbart snäll son, han sover hela nätterna. Får sista målet mat vid elva-tolv och sover sen till sex-sju. Efter det sover han vidare några timmar till. Så underbart.

Han är ju så underbart söt :).
Första veckan tog vi kort hela tiden, men inte nu.
Vi måste bli bättre på det.

Imorrn far vi till Norge, Jocke och Björne är permitterade från jobbet (jag klagar inte, då får Jocke vara hemma ett tag till) så de ska till Nav och anmälsa sig. Så vi följer med på en biltur under dagen. Kan bli roligt att göra något annat än att sitta hemma :). Annars är det inget planerat på hela veckan. Ganska skönt det med. Ska väl städa och plocka lite här hemma någon dag.

-Annelie-

Kortsortering

Gud vilken underbart skön dusch jag har tagit :D. Det var underbart att kunna stå upp i duschen utan att känna att jag fryser, svettas eller håller på att svimma. Jag orkade till och med klä på mig efteråt :D. Och är fortfarande pigg. Men har fått stränga order från alla håll att faktiskt vila. Folk verkar förstå att jag inte är den som sitter still. Får nog lov att lyssna denna gången. Så får inte börja med mina promenader riktigt än.

Annars så har jag haft amningen i huvudet hela dagen. Och nu är beslutet taget, jag slutar amma och ger ersättning nu. Jag ammade honom vid halv sju, då vaknade han vid halv åtta igen och var hungrig. När han fick ersättning vid ett så sov han till halv fem. Så lite skillnad. Han blir inte mätt på mig. Och när jag pumpade efteråt så kom det inte ens någon mjölk. Plus att jag känner att det är inte värt att amma, pumpa och ge ersättning hela dagarna. Då får jag ju inte göra något annat.
Jag tror min kropp säger ifrån nu med eftersom det inte ens kommer någon mjölk när jag pumpar. Den har vart med om ganska mycket de senaste månaderna. Och jag kämpar inte med amningen och har ont när han inte ens blir mätt på mjölken. Då säger jag istället att nu ger jag upp. Blir bäst för mig både psykiskt och fysiskt. Han fick ersättning där vid åtta och han sover än förresten :D.
Jag är inte ledsen för att jag inte ska amma, hade det funkat så hade jag gärna ammat hela sommaren och haft maten med mig, men får ha vatten i en termos istället :). Jag sa från första början att funkar det så funkar det, annars gör det inte det. Grät visserligen ändå idag när jag prata med mamma, men tror det var för jag var så kluven för om jag skulle försöka några dagar till eller inte. När hon sa att jag skulle ge ersättning bara så släppte allt och jag blev nöjd kände jag. Det var som en sten som släppte.

Nu har jag suttit framför datorn och uppdaterat mig på bloggar. Skönt att kunna sitta ner och läsa i lugn och ro. Har även lagt in en massa kort som tagits dessa dagar, imorrn ska det skrivas ut och påbörjas fotoalbum :). Ska även skriva i Antons första bok, handla lite småsaker och BVC. Annars blir det lugnt. SKÖNT! :).

Sängen ropar på mig för fullt just nu. Ska bli skönt att lägga mig i den och kunna somna utan att skaka av köld :). Godnatt.


Bättre dag

Som ni såg på inlägget igår så hade jag en väldigt dålig dag. Idag är det bättre, har fått åka hem. Blir penicillin i en vecka, men vad gör det. Får ju vara hemma. Men ska ringa om jag blir dålig igen.
Amningen idag kändes bättre, men Anton går inte upp i vikt som han ska. Så de tyckte jag skulle lägga till lite tillägg åt honom. Jag bodde ju på gyns vårdavdelning, det är på samma våning som bb eftervård. Så jag hade barnmorskor runt mig hela tiden som kolla Anton och så. Och suger rätt gör han, det såg dom på mina sår, de var på "rätt" ställe eller hur man ska förklara det :P hade väl en dålig dag igår, men kändes verkligen som allt går emot en.
I alla fall så fick Anton tillägg efter amningen idag och det ville han ha lite, efteråt blev han nöjdare på ett annat sätt. De sa att eftersom han använder amningsnapp så tömmer han inte bröstet helt och då kanske han inte blir nöjd eller så räcker väl inte jag till helt enkelt. Får testa så här ett tag nu och se :). Fick hem en pump också så jag ska pumpa ur efter varje amning för att se om det kommer mer mjölk.

Vi har redan hunnit med att städa här hemma, så skönt. Ska köra några maskiner tvätt också. Det behövs med allt nytt Anton fått från alla. Så nu blir det soffmys med Jocke resten av kvällen. Anton sover bara han :P. Ska ta en lång dusch sen med och få bort sjukhuslukten :D


Detta är ju kul. NOT!

Igår åkte jag in till Gyn, trodde jag skulle få antibiotika och sen åka hem, men nej, de ville ha kvar mig då jag hade 39,5 i feber. Blev skitledsen, ville verkligen inte vara kvar. Sen igår så har de gett mig antibiotika i dropp för att det ska verka snabbt. Febern var uppe på 39,7 som högst. Men imorse när jag vakna så var den nästan borta, trodde jag skulle få åka hem då, men blodproven visade inte samma. Så läkaren sa att jag skulle få dropp idag med och så skulle de ta nya prover imorrn så fick vi se sen. De misstänkte att jag fått en infektion i livmodern. Tycker det suger, min otur tar fan aldrig slut. Anton bor självklart här med mig :).
Jocke sover även här, för han tar hand om Anton medan jag blir frisk.

Jag har nu ammat i tio dagar, från första början har jag fått lov att använda amningsnapp eftersom han inte fick något tag utan den. Men jag får inte på den något bra. Och idag har det gjort skitont att amma. Har grinat hela tiden. Så funderar på att skita i amningen och ge ersättning. Det ska liksom inte göra ondare allteftersom tiden går, det ska ju göra mindre ont. Får väl se vad jag gör. Tänker inte gråta varje gång jag ska amma.

Just nu är jag väldigt deprimerad och ledsen känner jag. Allt går emot mig. Ville liksom vara hemma och njuta av att vara nybliven mamma. Men istället så ligger jag på lasarettet och har Skittråkigt.

Tur jag har Jocke och Anton i alla fall :). Vi har bestämt hans fullständiga namn nu i alla fall. Det blir: Per Joakim Anton Rosenson.


9 dagar :)

Anton har nu blivit 9 hela dagar. Tiden går framåt. Tyvärr har inte jag vart pigg, på torsdagen däcka jag och låg till lördag morgon. Trodde det var mjölkstockning, kanske det var. Men har inte blivit pigg efter det. Utan har haft feber till och från, frossa, huvudvärk, ont i magen. Så idag ska jag på Gyn och undersöka mig så det inte är någon infektion eller så. Tycker detta suger, kan liksom inte njuta ordentligt. Jocke ställer upp och gör nästan allt så ammar jag. Men vill ju vara pigg. Är så mycket jag känner jag skulle vilja hinna med.

För en vecka sen så vägde Anton 2695, då hade han gått ner lite som de gör.
På onsdagen så vägde han 2830, så då var han på väg upp igen.

Idag ska Bvc komma på hembesök, så får väl se vad han väger då :). Barnmorskan jag prata med på Gyn sa att han kanske inte gått upp så mycket om jag vart sjuk, men då tar han igen det sen :). Men han verkar nöjd.

Han sover från tio-tolv till fyra-sex. Så det är perfekt. Hade vart ännu bättre om jag hade kunnat sova ordentligt också. Men kommer väl :).

 

-Annelie-