Olyckan var framme :(

Har inte skrivit på ett tag, har hänt så mycket.
För en vecka sedan så fick Anton tag i en lampsladd på en fönsterlampa, den lyckades han dra ner. Var en glaslampa som hamnade rakt över näsan på honom. Den gick sönder och Antons näsvinge fick sig ett jack, näsryggen likaså. Så var bara sätta sig och åka till vårdcentralen, började i Älvdalen, vidare till Mora där dom inte söver barn under 3. Och med tanke på att Anton inte lärt sig att ligga stilla så var det bara att åka till Falun där dom skulle söva honom och sy. Vi kom dit efter de flesta gått hem, så de hade bara journarkosen där. Så vi fick bestämma om vi skulle sitta där och vänta eller om vi skulle komma tillbaka morgonen efter. Vi tog beslutet att komma tillbaka morgonen efter för Anton hade bara ätit frukost på hela dagen. Så åkte iväg och handlade välling och sånt Anton kunde äta innan vi for till Jockes syster Emma och sov där.
Var tillbaka i Falun halv åtta på fredag morgon. Anton fick inte äta för han skulle sys, vi trodde de skulle gå ganska snabbt, men hände inget förrän halv elva. Men när det väl hände så var han klart strax innan tolv. Var ledsen och hungrig när han vaknade, han åt en hel flaska välling, två smörgåsar innan han blev mätt. Fick åka hem vid ett, direkt vi satte oss i bilen så somnade Anton och sov hela vägen till Älvdalen. Det blev tre stygn vid näsvingen och ett på näsryggen, Anton verkar knappt märka av att han har tejp över näsan. Så det är ju bra :).
 
Lägger upp bilder på hur han såg och ser ut, kolla inte om ni är rädda för blod.
 
Någon timme efter det hänt, torkat blod för ingen fick peta honom i ansiktet.
Fick underhålla honom bäst vi kunde i väntan på op.
De lyckades i alla fall stryka bedövningssalva på handen och bandage på det för att han inte skulle pilla bort det.
Efter op. och i bilen på vägen hem.
På lördagen fick vi ta bort det stora plåstret och nu är det bara kirugtejp på.
Tack och lov så märker han inte av det och petar inte ens. :)
 
Så vår prins hann vara med om mycket förra veckan. Jag msåte köpa en ny lampa, men ingen glas denna gången.
Annars så har min dator gått sönder, fel tillfälle då jag sitter med anmälningarna till wasacupen, men tur Jocke är hemma och jag kan ta hans så länge. Har beställt en ny till mig, borde komma i början av nästa veckan :).
 
Denna vart det:
Ville ha en vit som var lite bättre och snabbare, men fanns inte inne och dröjde tills april någon gång innan den kom in och så länge kan jag inte vänta. Så blev denna. Fin va? :)
 
Nu ska jag leka med Anton, Jocke skulle ut och fixa, sedan behöver jag göra anmälningarna.
 
-Annelie-

Han kommer hem :D

Helgen har ärligt talat vart skit, både jag och Anton har vart förkylda, och försöka underhålla en Anton då är inte det lättaste, tur han lärt sig att leka för sig själv ibland.
Igår mådde vi lite bättre, så for faktiskt iväg på babysim, har vi betalat så vill jag då vara med :P. Och efter det spenderade vi resten av dagen hemma.
Idag tyckte Anon det var dags att gå upp fem, det tyckte inte jag, han vägrar somna om i sin säng, bara grinar, så tog in honom till mig, halv sex la jag honom i sin säng igen, det dög en halvtimme. Då var det bara att gå upp då. Så ät ganska trött nu, men ska vara vaken ett tag till, är ju farmen snart :P.
Har gjort mer idag än jag gjort dessa två veckor Jocke vart borta. Jag har hunnit med att stryka gardiner och en duk, dammat, diskat, gått med soporna (det är det tråkigaste som finns, men ändå det lättaste), försökt ge Anton mat (inget dög), bäddat rent i Antons säng och bara småplockat överallt. Så tråkigt men jag vägrar ha det stökigt hemma. Imorgon är det desto mer som ska göras. Nu ska det bli topp här hemma igen. Trivs inte med att gå runt här hemma och känna att det är saker som behövs göras.
Ska bara läga mig i soffan nu och se på lite tv och Dr Quinn. Sen går jag och lägger mig, för när jag vaknar nästa gång så är Jocke hemma :D.
 
Nu har min superbaby kommit på att om man håller flaskan själv
och lutar den lite uppåt så kommer det dricka :D
-Annelie-

Förkyld och kliar i halsen.

Det värsta som finns är när man är förkyld och det kliar i halsen, vad ska man göra? Stoppa ner en gaffel och klia eller? Får hoppas det går över tills imorgon.
Idag kom mamma/mormor hit och hälsade på mig och Anton. Anton somnade nästan direkt hon kom och sov säkert en och en halvtimme. Så hon får gärna komma varje dag om han ska sova så varje gång :D. Hon hann i alla fall träffa honom en liten stund innan hon for hem. Resten av kvällen var Anton gnällig, när jag diskade så klängde han i ett ben så fick avbryta flera gånger för att leka och försöka få honom på andra tankar. Fick disken färdig till slut i alla fall, lyckades hålla Anton vaken till sex också innan det blev pyjamas och kväller för honom.
Slängde in mig i duschen, det behövdes. Men när jag är klar och kommer ut så vaknar Anton och är jätteledsen, orka inte ta någon fajt med honom så han fick somna bredvid mig i soffan.
Och där har jag spenderat kvällen. Tänkte snart gå och lägga mig. Har nedräkning tills Jocke kommer hem på tisdag natt. Känns som han vart borta så mycket längre än två veckor. Och de tre veckorna han kommer vara hemma kommer bara flyga förbi. Men men, tiden går fort när man har roligt. Så kanske bara ska bråka när han kommer hem?
 
Annars så följer jag typ tio andra mammabloggar, och det jag tycker är så fuskigt är att jag tycker varje mamma är så smal. På deras bloggar verkar de inte följa en diet, de äter som de vill, max två av dem tränar och ändå så ser de så snygga ut. Sedan har vi mig, köttbullen själv. Hon som aldrig kommer kunna ha sina jeans igen, för motivationen att få på dom igen finns inte riktigt där. Hon som äter allt hon inte ska, fast hon är uppväxt med bra mat och alltid tränat. Det är precis som om det är bortglömt och hon nu ska leva på mackor och skitmat. Hon som varje dag tänker att nu ska det bli skärpning, skaffade gymkort och tränade bra tills förkylningen kom. Hon som gett upp hoppet om att bli snygg igen.
Varför verkar det så lätt för alla andra mammor? Eller har jag bara hittat dom bloggar med mammor med bra ämnesomsättning? Just nu känns det meninglöst.
 
Sängen var det ja. Hoppas på att både jag och Anton får vakna upp snorfria och pigga imorgon. Gärna en sovmorgon till åtta också.

Längtar...

Tills tisdags nästa vecka. Då kommer min man hem, känns som han vart borta så mycket längre än en vecka bara.
 
Anton åkte till sin farmor igår eftermiddag, blev inget gym för Sandra kom och hälsade på och vi gjorde god middag, spelade spel och tittade på tv. Blev ingen tidig säng för mig, hon åkte hem vid halv tolv och då la jag mig.
Ingen sovmorgon heller :P. Vaknade halv åtta och undrade varför Anton inte vaknat ännu, kom fort på att han inte var hemma :(. Men kikade ikapp på Dicte som jag missade. Sedan fick jag något ryck och började städa. Så gjorde eld, startade tvättmaskin, vattnade blommorna och dammsög. Efter det gjorde jag frukost och kollade på farmen och Familjen annorlunda som jag också missade igår. Efter det hade jag fått varmvatten så tog tag i disken innan jag bytte om och for till gymmet.
Annica ringde innan jag for dit och sa att hon kunde komma upp med Anton senare. Det var bra tyckte jag. Så efter gymmet for jag hem och städade badrummet innan jag duschade, tog en långdusch och gjorde mig fräsch. Åt middag framför teven i lugn och ro. Började sakta lyssna efter en bil som aldrig kom tyckte jag :P.
Hann också med att skriva ut en massa bilder på Anton, har beställt så jag kan göra ett album om Antons första år. Så ska lära mig scrappbooking nu. Blir roligt att se vad det blir av det :P.
Vid halv sju, när jag nästan längtat ihjäl mig så dök Anton upp. Tror vi blev lika glada över att se varandra. Han ville inte gå ner från min famn. Men han var ju så trött, så var bara på med pyjamas, ge välling och borsta tänderna. När jag borstade tänderna så fick jag även faktiskt se in i hans mun och jodå, ser ut att vara i alla fall 3 tänder på g. Såg några prickar där. Får se när de vill komma ut. Stackarn, 3 på en gång. Eller såg jag fel? Ska kolla imorgon igen för säkerthetsskull. Får ju knappt kolla i munnen på honom.
Nu har jag sett farmen och ätit macka och the. Ska se ett avsnitt av Dr Quinn nu innan jag ska sova. Är lika trött varje kväll nu förtiden.
Imorgon blir det Mora och träffa Jennifer.
 
Att min Anton vart såhär lite är svårt att förstå ♥
 
-Annelie-

Mars, det går fort nu.

Snart sommar :D. Längtar tills solen börjar värma. Hela helgen har det blåst så mycket. Fick lov att ställa undan hälften av sakerna vi har ute, de blåste omkull. Det gjorde även soptunnorna, som tur var så åkte inget ur. Hoppas på att kunna ställa tillbaka allting snart.
Inatt har det vart en jobbig natt. Anton hade lite feber igår kväll och var gnällig, rosig om kinderna, lite snorig, dregglig och ville inte äta. Så jag tror det är en tand på gång. I alla fall så har han vaknat till och från inatt. Vid sex gick vi upp och han sover igen. Lite piggare är han idag, inget feber och åt lite frukost. Men glad och leker. Så när han vaknar och om han är pigg så åker vi på sångstund så han får leka av sig lite :).
Senare ska han kanske åka till sin farmor och sova där, hon vill så gärna låna honom, och vill hon de när Jocke är borta, så varför inte? Jag får sova ordentligt en natt då. Men får se, beror på lite om hon vill ha honom hos sig fast han är gnällig.
Åker han dit så ska jag åka och träna, skulle ha gjort det igår men var så trött så blev hemma. Men måste röra på mig igen, blev bara två gympass förra veckan. Men gick även promenader så känns ändå bra.
Seadn blir det soffan och tidig säng i alla fall, då hinner jag sova länge innan Anton ska hämtas imorgon. Saknar ju honom direkt han är borta från mig.
Annars i veckan ska jag nog till Mora på onsdag, måste in på HM och köpa en body jag suktat länge efter :P. Är ändå föräldramöte på brottningen på onsdag, så passar bra då :)
 
Drömmar man aldrig trodde skulle slå in gör det ibland ♥
Fick blombud i veckan, var från Jocke. Ibland kan han :)
 
-Annelie-