Gott nytt år :D

Sista inlägget för i år. Imorgon åker vi iväg med kompisar och firar nyår. Allting står packat i hallen. Och jävlar vad saker Anton ska ha med sig. Och vi, plus två skotrar. Men det kommer bli roligt. Bara roligt folk som ska med :). Så det är ju bra.
 
I torsdags var vi till Mora och shoppade. Hittade lite till oss alla :). Det mesta var inte på rea :P haha. Igår invigde vi fritösen, snacka om skillnad på att göra klyftpotatis i ugn och fritös. Så mycket godare nu. Vi var även ut och åkte skoter en vända. Anton fick ligga i en vagnöverdel på släden. Han somnade och sov hela tiden :P. Kan inte bli bättre.
Idag har vi packat och fixat för fullt. Anton har haft en gnälldag med lite sömn. Säkert hans tredje tand som jävlas med honom. Nu ligger han i soffan bredvid mig och halvgnäller, ska se om han vill sova, för välling, ny blöja och tandborstning är klart.
 
Imorgon går vi upp tidigt så vi kommer iväg i tid. Har faktiskt inte så mycket mera att skriva just nu. Kommer väl kort och sådant från nyår nästa år :D. Hoppas alla som läser får ett underbart nyår :).
 
  -Annelie-

Jul jul, strålande jul.

Måste säga att julen älskar jag, det är de bästa på hela året. Älskar allt som har med julen att göra, pyntet, advent, lucia, klapparna. Och i år var det den bästa julen, älskade Anton var med oss för första gången. Ser framemot att fira många jular med honom :).
Vi har firat jul i tre dagar, så tar en dag i taget :).
 
Julafton
 
Julafton började vi fira hemma hos oss på morgonen med julklappsutdelning, Så Anton fick paket av mig och Jocke, vi hade faktiskt bara köpt 2 stycken åt honom då vi visste att han skulle få så mycket i alla fall :). Sedan fick jag och Jocke julklappar av varandra :).
 
Det är mycket paket åt Anton för hans gammelmormor och
gammelfarmor och farfar på Jockes sida har lämnat också :)
 
Eftermiddagen firade vi i Hornberga med pappa, farmor, syskon, faster m. familj och vår farbror. Vi var allt som allt 17 personer. Jag tror vi åkte dit så vi var där till halv två. Det första Anton gör är att krypa till granen och dra i alla paket :P. Han älskar papper och snören. För julklapparna brydde han sig då inte om :P. Men han fick mycket, jättemycket paket av hela släkten.
Vi åt mat, delade ut julklappar och firade pappa. Min faster hade en tomtedräkt med sig, så min kusin fick agera tomte. Trodde Anton skulle bli rädd, men han titta bara med stora ögon och sedan brydde han sig inte. Så det var ju bra, tror det var för att tomten är röd och Anton älskar rött har vi kommit fram till :).
 
Mot slutet så kräkte Anton ner tomtedräkten, så det blev pyjamas för honom då.
Hade en rolig dag som avslutades med pilkastning inne hos Pelle innan vi for hem och sov.
 
Juldagen
 
Upp tidigt idag med. Idag var det julfirande hos mamma :). Vi åt frukost och sedan åkte vi dit på en gång så vi hann vara där ett tag :). Kom dit och spelade lite spel och umgicks. Blev sedan mammas julmat (som för övrigt är godast) innan vi delade ut julklappar. Både Anton och vi fick en massa fint :). Efteråt blev det fika innan alla i stort sett skulle vidare :P. hehe. Men var roligt hos mamma med, ingen jul utan hennes mat och så :). Så tur det blir knytkalas nästa år :P. Så  man får lite av mammas mat :D.
 
Anton fick ha skjorta och väst på sig idag,
och tycker kortet på mamma och han blev jättefint :).
 
Annandag jul (idag)
 
Sov till nio idag inna vi gick upp. Märks att Anton också blir trött av allting vi är iväg med. Så därför bestämde vi att Jockes släkt skulle komma till oss idag, de kom redan vid tolv. Fikade och Anton fick julklappar. De var här till ca två. Då for vi ner på byn och handlade. 
 
Resten av dagen har spenderats här hemma, Ida med familj kom och hälsade på en vända. Nu är vi ensamma och ska mysa resten av kvällen.
 
De översta kortet är Antons alla leksakar han fått,
mittenkortet alla kläder han fick.
Han har fått så jättemycket fint och vi kommer ha roligt :P.
Några saker är barbapapa gåvagn, spargris, namnbokstäver m.m.
Nedersta kortet är lite av det jag och Jocke fick :).
Fritösen är ju lätt det bästa :P. Sen var det sängkläder, DHW säsong 3, presentkort,
spel,m.m.
 
Vår nya skoter :D. Bästa julklappen som vi köpte till oss :)
Långt inlägg jag vet men orka skriva flera :P.
Imorgon blir det Mora och bränna pengar :D
 
-Annelie-
 
 

Avundsjukan är den mest uppriktiga formen av smicker

Ett tag sedan igen... Känner att det vart mycket på sista tiden så har faktiskt inte haft tid. Åkte i alla fall till Arboga den 10:e och hälsa på Hillevie, Anton och Viktor var med. På natten åkte jag till Västerås och hämta hem min man. Dagen efter for vi till Tuna Park och shoppade loss. Var en väldigt skön och rolig dag. Kom hem sent på kvällen.
Annars så har vi mest bakat och ränt till Mora stup i ett på Bvc och läkarbesök. Läkaren som kollade på Anton tyckte han utvecklats jättebra och det var inget vi behövde gå vidare med något. Så det var skönt :).
Vi har även handla julklappar för fullt :). Så nu är det klart. Köpte faktiskt bara 2 till Anton i år, han förstår inte så mycket i år och kommer få så mycket av all släkt, så vi väntar tills han blir lite äldre och förstår innan vi går helt loss på julklappar :P.
Igår hade vi inflyttningsfest också, det var roligt, kom lite folk och festa med oss. Anton fick vara med sin farmor över natten. Jag gick och la mig vid två, fem vaknar jag, då ska Jocke lägga sig precis :P. Känner att jag är för gammal för att festa så länge. hehe. Men Jocke hade gjort så fint inatt, när jag gick upp så hade han plockat bort det mesta så det var bara att dammsuga, torka golv och diska.
Och så har vi gjort det vanliga som att vika tvätt och städat så det är fint till julafton imorgon. Satte även upp granen.
Jockes mamma kom sedan hit med Anton, han ville ha middag på en gång då och nu sover han en vända. Så nu sitter vi bara i soffan och väntar på bingolotto, ska vinna miljonen ikväll :D.
 
Bilder på min prins denna månad, händer så mycket så fort.
Nu kryps det för fullt, han sitter rakt, han försöker ställa sig upp,
han gör allt han ska i denna ålder, och försöker ta allt han inte får ha :P
Igår var min kusin Therese och moster här och hälsade på.
Anton fick present av Therese, tror han tyckte pappret var roligast :P.
 
Vår julgran, nästa år SKA jag ha en riktig,
Jocke fick sin plast i år :)
 
Måste även skriva av mig lite, igår var vi och köpte en skoter tillsammans, men alla säger att det är Jockes skoter. Jag har sagt till mig att jag ska inte bry mig om det. Men börjar fan bli less nu, spelar ingen roll vad vi köper, köksbord, bilar, säng, bebissaker... Allt är Jockes. Uppenbarligen så har inte jag några pengar, det är bara Jocke. Visst, han jobbar i Norge, han tjänar 3-4 gånger så mycket än mig. Han betalar mer, men jag bidrar med dom pengarna jag tjänar. Vi är gifta, vi har barn, vi flyttade hemifrån när jag tod studenten utan jobb och så. Vi har alltid hjälpts åt, vi har aldrig sagt ditt eller mitt på det sättet. Jag försöker att inte bry mig, men fan vad less jag är. De som håller på läser säkert detta och tar åt sig, det hoppas jag, för det är er jag skriver om just nu. Jag är så less på er så det är inte sant. Ni är fan bara avundsjuka för jag har det bra. För det har jag, kan inte säga något annat, men vi sparar pengar tillsammans, vi planerar inköp tillsammans och köper tillsammans, Men det kan ni aldrig fatta, för ni kommer alltid tycka det är Jockes saker. Ni kan fan dra åt helvete!!! Så, nu har jag skrivit av mig och släpper det ett tag.
 

I år kommer det bli en bra jul, vi har ju redan fått den bästa presenten, kan fortfarande inte förstå att vi fick det bästa som hänt oss. Anton är vårt allt och han är så snäll och glad. Så har tagit fram hans tomtedräkt han ska ha imorgon :). 
 
-Annelie-
 
 
 

Allting jag gör, gör jag för dig

Vet inte varför jag inte skrivit, men har väl inte haft tid/ork/lust. December nu i alla fall. Det går fort nu. Skönt, på måndag kommer Jocke hem, tur det, känner mig alltid så ynklig sista helgen han är borta. Så nu ikväll sitter jag i soffan och tycker synd om mig själv.
 
När vi var på Bvc sist så vägde Anton 7860g och var 68,5cm lång. Så inte över 8kg än :D. Han gör stora framsteg nu också, han drar sig fram med armarna, så ligga still finns inte i hans värld nu. Sitter själv gör han med, sätter sig själv också, han skrattar för fullt, äter vanligt mat med stor aptit (dock inte så mycket varje gång, tror han är liten i maten :P), han ska dra i allt och armarna är nog minst en meter långa. Just nu när jag sitter och skriver så har han tagit sig från filten och är nu vid byrån och försöker klättra på den tror jag. Slår i huvudet minst en gång om dagen när han försöker krypa, inte hårt som tur är, men förbannad blir han varje gång. Han vill så gärna krypa. Men snart så, inte långt kvar nu. Sedan kan han säkert flera saker till som jag glömt skriva :P
 
Annars så har jag julpyntat och bakat för fullt, det är ju jul nu. Det har blivit brysselkex, vanlijbollar, chokladkakor, muffins, karamellrutor, julnougat, knäck, ischoklad och gräddkola. När Jocke är hemma så ska jag baka bullar, drömtårta, sockerkaka och dumlekakor. Så gott och roligt att baka. Skönt att ha frysen full nu i jul.
 
När jag går med Solo på morgonen nu sista dagarna så har Anton fått följa med i pulkan, lättare att sätta honom i den än vagnen :P. Han verkar tycka om det, han grinar i alla fall inte. Och han är så söt i sin overall som är lite för stor än så länge.
 
Som sagt, ikväll blir det att sitta i soffan och tycka synd om mig själv. Imorgon skulle jag ha vart till en kompis här i Älvdalen och hälsat på, men fick tyvärr lov att ställa in det (andra gången nu tror jag) då jag på måndag ska till Arboga och hälsa på Hillevie, Kanske, kanske att jag hinner dit på vägen till Mora, hade ju vart roligt. Jocke kommer med tåget dit senare på kvällen. För imorgon måste jag först ge nyckel till Jockes mormor så hon kan ge katterna mat när vi är borta, sen till Mora och handla och hämta saker hos mamma som ska med till Arboga.
 
Nu känns det som att jag skriver för att ha något att göra, så slänger in lite bilder på prinsen när han badar (som förövrigt är hans favoritsyssla) och när han åker pulka :).
 
 
-Annelie-