Så fint :D

Under jul har det vart fullt upp här hemma. På julafton var vi till mamma och firade jul, älskar att fira jul där. Då känns det verkligen som julafton trots bristen på snön :(. Juldagen var vi till Falun och hälsade på och annandagen var vi till farmor och firade.
På annandagen började vi måla sovrummet, det blev färdigmålat i tisdags, blev så snyggt så. Köpte en byrå på jysk och en garderob av en kompis. Har aldrig haft ett sånt snyggt sovrum alltså. Skönt att ha det färdigt.
De senaste dagarna så har det var att möblera i sovrummet och flytta kläder från garderoben i hallen uppe in till garderoben i sovrummet, sorterat sängkläder, gardiner och flyttat dom. flyttat skor. sorterat alla mina ljus och slängt. Har rensat ur det blivande barnrummet så vi kan börja på där snart. Är ju bara fyra månader kvar tills den lille kommer :D. Nu längtar vi som bara den.
Så nästa projekt är att tapetsera barnrummet och sedan fara på IKEA, vi ska ha en ny tvbänk till vardagsrummet och även ett skåp som alla dvder kan stå i. Nu står som bredvid teven bara. Men det ser bra ut det med. Ska även ha en lång hylla till sovrummet och en tavla ska sättas upp där inne. Väntar även på teven som vi beställde i tisdags som ska upp på väggen i sovrummet. Hoppas på att den kommer ikväll. Var gratis hemkörning :D. Annars får Jocke sätta upp den nästa vecka när han kommer hem från Norge.

Imorrn är det nyårsafton, känns ju inte som det. Men Petra, Sofia och hennes pojkvän är på väg hit nu, så blir en rolig helg i alla fall.


Ena delen av sovrummet, dåligt ljus men ni ser ju lite.

Andra sidan. Snyggt va? hela rummet blev större och ljusare med ny färg och annan möblering.

Vår garderob i hallen, nu kan man gå in i den. Och vi fick in allt vi ville där.

-Annelie-

Ångest

Jag har ångest över att bli fet under graviditeten. Ser bara hur fettet sväller över hela tiden och jag blir fetare och fetare :(. Längtar som bara den tills april och vår pojk kommer. Hoppas bara att jag inser att det är meningen att magen och tittarna ska bli större under denna tiden. Vägrade gå med sportbh under jul och nyår så köpte en ny bh idag. Vart jätteledsen när jag fick lov att gå upp flera storlekar :(. Men annars så var den fin. Fick även hem en mammakjol för en vecka sen som jag får dra på mig. Men upptill har jag ingen aning om vad som inte får mig att se fet ut. Bara 18 veckor kvar snart. Bara hålla ut och samtidigt njuta och längta.


Julledigt :)

Nu är jag julledig, jobbade till tolv idag. När jag kommit hem så satte jag igång att betala räkningarna så det blir gjort. Slippa tänka på det under julhelgen. Har sedan tvättat två maskiner, hängt dom, vikt all ren tvätt, plockat i och ur diskmaskinen, bäddat sängen, allmänt plockat och donat. Så nu är det julfint här hemma. Så skönt.
Har lite saker kvar att fixa, de sista julklapparna och julskinkan ska griljeras. Sedan så är det jul i vårt hus. Men det ska fixas imorrn en del av det.
När Jocke kommer hem så ska vi åka iväg på en gång. Ner på Mora och fixa lite innan det stänger. Nu blir han hemma hos mig till den 2:a januari :D. Kan inte bli bättre. En underbar jul kommer det bli.
Har även gjort pannkakssmet så det är bara att steka när vi är hungriga :).

Nu ska jag köpa julklappar på internet till mig :D. Sa kolla om jag hittar transformersfilmerna och milleniumtriologin. Behöver fylla på filmförrådet lite så jag kan få riktigt många någon gång :).

-Annelie-

Fyra dagar

Jocke har nu åkt mot Norge igen och lämnat mig ensam. Men om fyra dagar är han hemma igen och då är vi lediga tillsammans till nyårsdagen :). Det gillas. Helgen har bestått av massa, igår bakade vi hela eftermiddagen med Jennifer och Busk. Innan det så hann vi handla färg och allting till sovrummet. Jocke och Hillevie har även spacklat i fredags och i torsdags rev vi ut allting från sovrummet. Efter vi bakat igår så blev det varma mackor och två Beckfilmer. Hann även med att smälla i oss fruktsallad innan dom dit hemåt. Idag vaknade vi i tid, det innebar mys i soffan innan vi satte igång och städade en massa så allting ser fint ut :). Var ner på mora med J och B också. Fikade lite. Handlade en ny mössa åt mig och mammastrumpbyxor. Var även in på bebisavdelningen och där fanns det en tigerpyjamas kvar i en storlek så den fick följa med oss hem. Ska börja handla lite mera bebiskläder i mellandagarna om det är rea någonstans. När vi kom hem från mora så åt vi mat och kollade lite film. Hann även med att baka lite godis innan Jocke åkte. Men var inte ensam länge, Hillevie kom och spela Bingolotto med mig. Och så maskerade hon sovrummet åt oss. Så nu ska vi bara måla på mellandagarna :). Har hittat en byrå vi ska ha med så kommer bli så fint så :). Ska även beställa en liten tv vi ska ha i sovrummet på väggen. Har sagt förut att jag aldrig ska ha tv i sovrummet men eftersom jag är ensam fyra nätter i veckan och Jocke kommer jobba kvar i Jorge fast bebisen kommer så vill jag ha en :). Nu ska jag komma på lite tv innan sängen kallar.

Julgranen är även pyntad idag och julklapparna ligger under. Har bara en julklapp kvar att handla nu sen är det klart :). Fjärde advent är det även idag. Har gått så fort.

Får ju inte glömma att jag och Jocke firar ett år som gifta idag. Gud vad jag älskar den mannen :).


Lucia

Idag är det lucia, bara elva dagar kvar till julafton :). När julen närmar sig så blir jag som ett litet barn igen. Längtar, pyntar och bakar. Nu har mamma bakat det mesta här hemma, för jag köpte ingredinser, men har hjälpt till med en del och till helgen så ska jag och Jocke baka knäck, julnougat, kolagodis, bygga pepparkakshus och sen får jag se om vi testar ischoklad igen, blev så misslyckat förra året :P.

Annars så var jag till Falun i torsdags, allting såg bra ut på det ultraljudet med, så det var ju bra :). Nu längtar jag bara tills han är här. Halva tiden kvar, känns som en evighet. Jag menar, det är december nu, och han kommer inte förrän i slutet av april och lär med största säkerhet bli en majbebis.

Just nu så står allting stilla här hemma, behöver vika all tvätt som ligger i soffan, tömma diskmaskinen och stoppa in den, ta in posten, ta ut soporna m.m. Men orkar inte. Vill bara att Jocke ska komma hem nu. Men det gör han imorrn så det är ju bra. Då kanske det händer lite mera här hemma. Men fick reda på att jag har jobb efter jul med, får fortsätta ett tag till i skolan, alldeles perfekt.

Nu blir det tvtittande innan mamma hämtar mig och vi ska på kalas hos min bror som fyller år idag.

-Annelie-

Klaga lite

Man hinner tänka mycket på dagarna när man är hemma. idag blev det inget jobb då eleven inte var där. Så var hemma vid nio igen.
Något som har fått mig att reagera är alla som berättar hur saker och ting kommer bli när vi får barn. Hur kan dom veta hur det blir för oss? De vet hur de har det, men vem har sagt att det kommer bli samma för oss? Kan inte vi få njuta av detta själva utan att en massa folk ska berätta allting för oss och säga att vi inte ha en aning om hur det kommer bli osv. Vi vet vad vi har gett oss in på och visst, vi vet inte hur det blir när han kommer. Men vi kan väl få fundera och drömma själva? Jag lovar, vill jag veta något så frågar jag. Jag tar reda på det jag undrar om.
Alla är på oss om att vi ska inte köpa kläder i strl 50/56, men vad fan? Det är vårt första barn, ska inte vi köpa små kläder bara för att han växer ur dom? Vi har inte tänkt köpa så mycket i de minsta storleken, men något vill man ju ha. Och vi fattar att de växer ur dom. Men det gör dom nog de närmsta åren!.
Vi får också frågor om namn och flera som säger att dom ska nog komma på namn eller att den ska heta det eller det i andranamn. Det är väl också vårt val och inget någon ska lägga sig i? Det är vårt första barn, vi vill väl göra våra val och så. Precis som dom som har barn har fått göra. Så snälla, sluta lägga er i!!

Nu blir det DHW, fruktcoctail och grädde. Lär väl sluta med att jag spyr ikväll. Har även ätit middag hos mamma, jättegott. Är inte bra att blanda så mycket, men ikväll kommer jag göra det. Vet ju vad jag ger mig in i.

Saknar Jocke med, men är fortfarande nio dagar och tio nätter kvar :(.

-Annelie-

Fotoalbum

Efter jobbet idag så åt jag mellis, rostade mackor med marmelad. Så gott och det spyr jag inte upp :D. För nej, jag har inte slutat spy än. Spyr inte lika ofta, men ibland så. Tror jag äter fle saker ibland som magen inte klarar av.
När jag ätit klart så satte jag mig vid datorn och skrev ut bilder, så glad att vi köpte en fotoskrivare. Så har satt in bilder från vårt bröllop och några på ultraljudet i fotoalbumet. Blev så fint så. måste bättra mig på att fylla på vårt fotoalbum. Har haft det sen flera år tillbaka, så är roliga minnen i det. Det är ett för bara mig och Jocke, våra år tillsammans.


Såhär roligt har jag haft idag :).

Här kommer jättedåliga kort på vår bebis, vi scannade in dom på datorn, men de blev så små så man såg inget. Så tog några med mobilen, men de vart dåliga. Men hoppas ni ser lite. :).


Huvudet är till vänster :)

Huvudet är till vänster :)

Huvudet är till vänster :)

Huvudet är till vänster :)

Huvudet är till vänster :)

Här ser man han uppifrån, huvudet är till vänster fortfarande.
Ser ut som en alien :P.
Skrev han för barnmorskan såg en snopp och en pung. Det var 95% chans att det var en pojke.
Men hon lät väldigt säker när han vände lite på sig så sa hon att där ser man att det är en pojk.
Så nu längtar man så.
Ska höra på ultraljudet på torsdag om det fortfarande är en pojk :D.

Kan ni fatta? Det ligger verkligen en bebis i min mage, en liten pojk. Han är ca 15 cm lång. Inte stor alls med andra ord, men det kommer han bli. Nu vill jag på IKEA och handla allting, vill handla vagn, vill inreda och måla rummet. Men det blir efter nyår som vi börjar.

Vi funderar på att måla vårt sovrum i mellandagarna eftersom Jocke blir långledig då. Vill verkligen ha allting klart tills han kommer.

Nu blir det att se på lite 16 and pregnant på MTV och efter det unga mödrar på femman.

-Annelie-

Ultraljud

I fedags så var vi på ultraljud, vilken känsla av att se den lille ligga där inne och röra på sig. Så underbart.
Utav det de kunde se så såg allting bra ut. Men självklart så såg barnmorskan inte allt, den lille ville inte lägga sig så hon såg hela hjärtat, så därför blir det Falun på torsdag för ännu ett ultraljud. För hon ville att någon annan skulle kolla med så allting såg bra ut med det som hon även inte såg. Så visst, roligt att få se den lille igen, men ändå, ska jag oroa mig nu? Ska jag gå tills på torsdag för att vara nervös över att det kanske är något fel? Har vi inte ränt i Falun tillräckligt? Men men, bara gå och vänta tills dess då.
Jocke for till Norge igår, han blir borta till den 15:e. Dvs säga elva nätter och elva dagar borta. Men då blir han ledig i mellandagarna och det är ju bra. Så han kommer inte följa på torsdag, ska se vem som följer med mig. Vill inte åka själv i alla fall.
Blev även bara i vecka 19+0 idag. Fick bf 29 april. Men det visste jag ju redan att det skulle ändras så var ingen chock där. Annars så har jag kort, men måste fixa bättre kort innan jag lägger upp dom här. vi vet även könet, men det skriver jag sen :D.
Nu blir det julkalendern innan jobbet kallar :).

-Annelie-