En vecka kvar :D

I måndags fick jag hämta ut mitt paket från Ellos, det var roligt. Plus att jag fick hem mina doftsaker. Men har inget kort på doftsakerna. Lukta gott i alla fall.
Paketet från Ellos var allting utom min tankini med, roligt liksom. Vill ju bada. Så ringde dom och fick dom att skicka hem det med expressleverans, så borde ha den imorgon.
 
Detta var det i paketet:
Eller ja, hårfärgen högst upp köpte jag på Willys i Mora :P.
Knivarna fick jag gratis, de har alltid något roligt erbjudande.
Och ett fint set åt Anton, han börjar växa ur 68 nu, så dags att fylla på med 74.
 
Annars i måndags så var vi på vagga gunga gå och på eftermiddagen var vi till Mora och hälsade på Sandra en vända. Igår var vi till Ida på mammaträff, det är roligt att träffa andra mammor, särskilt när Jocke är borta. Då tycker jag inte om att sitta ensam hemma :P.
 
Inatt vaknade jag vid två av att jag mådde så illa, trodde jag skulle spy, men det hatar jag så låg i sängen och sov till och från fram till sju, jag skulle på toa men slutade med att jag låg på golvet och grina för jag mådde så illa. Och då vaknade Anton, tack och lov fick jag honom att somna om, så tog jag två panodil och fick sova till nio. Mådde lite bättre när jag vaknade och blev bättre när jag fick lov att ge Anton frukost och leka med honom. Snacka om att jag saknade Jocke imorse :P. Men bara en vecka kvar tills vi får kramas igen ♥
Annars idag har vi inte gjort så mycket. Anton åkte till sin farmor och ska sova där, hon vill låna honom och jag vill ha sovmorgon. Win win liksom.
Innan jag skjutsade dit honom så fick jag ett sms att jag hade ett paket att hämta ut. Så efter jag lämnat av honom så åkte jag och hämtade paketet.
Köpte även med pizza hem för Peter och Viktor kom och åt med mig. De har åkt hem och jag sitter i soffan. Ska faktiskt gå och sova snart. För det är ensamt utan min bebis. Men ska bli skönt med sovmorgon, det är enda skälet till att han får sova borta. Haha.
 
I alla fall, detta fanns i paketet:
Det var en kompaktkamera :D.
Jag blev så glad, har länge velat haft en ny kamera,
både jag och Jocke tycker digitalkameran är dålig att ta en del bilder med.
Så nu har jag att leka med :D.
Min man är världens bästa, jag älskar honom och Anton av hela mitt hjärta.
 
Nu ska jag ringa min syster innan sängen kallar. Men slänger in några bilder på vår underbara son först :)
 
-Annelie-

Buzzador

Bli en buzzador: Följ länken :P:
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=rosenson88>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=rosenson88</a>
 
Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova.
 
Nu har jag kommit med i en kampanj. Det är Nestlés, min frukt. Ett mellanmål som det är 100% frukt i. Så det ska testas och delas ut smakprover till mina vänner med bebisar. Ska bli roligt.

Anton älskar dom och skulle nog kunna äta det hela tiden.
 
 
-Annelie-

2013-01-26

Lördag idag, i torsdags skrev jag att det kändes som att det skulle gå fort tills Jocke kom hem. Men igår kändes det tvärtom, vet inte vad det är med helger och saknad. På veckodagarna går det fort, men så fort helgen kommer så känner jag mig ensam när Anton gått och lagt sig. Man läser på facebook om alla som har kompisar hos sig eller myser med sin flick/pojkvän. Då blir jag deprimerad. Men får ju inte glömma att Jocke blir hemma i tre veckor sedan. Inte alla som har det så bra heller.
Just nu känns det bra, vi gick upp första gången vid sju, men det tyckte jag var för tidigt, så vi sov vidare i min säng till strax efter åtta. Har hunnit med att äta frukost, borsta tänderna på Anton, bara det tar en j**la tid. Har eldat och diskat. Nu leker faktiskt Anton på golvet och jag sitter i soffan och tittar på.
Anton ska väl sova om en stund, då kan jag duscha, luktar inte så gott känner jag :P.
Annars vet jag inte vad som står på agendan idag, försöker få hit min bror och hans tjej för att äta pizza och spela spel med mig ikväll :P.
Kanske borde åka ner på byn och handla också, men får se. Orka sopa av bilen, skrapa rutor osv. Men kanske får lov. Ska nog hämta hem Solo idag med. Så lika bra att sätta i motorvärmaren nu så är den varm sedan.
 
-Annelie-

Hemmamys

Igår kväll kändes Anton jättevarm. Så tog tempen och lite feber hade han, men kändes varmare än han var. Han sov nästan hela natten, vaknade en gång. Sov sedan vidare till nio.
Var meningen att vi skulle hälsa på Ida och Kalle idag, men eftersom han hade feber igår och såg på honom imorse att han var hängig så blev vi hemma idag. Har tittat på disenyfilmer och mest myst.
Anton har bara velat sova på mig fram till fyra, då kunde han somna i sängen en vända. Smart som jag är så tänker jag att jag hinner färga håret, jo tjena, när jag står i duschen så hör jag hur han bara gråter.
Men duschade av färgen och tog honom sedan.
Men färgen blev helt godkänd, lite för mörk, men hade inte i den så länge, så ska färga igen sedan.
Annars så har jag mest bott i soffan med Anton i famnen. Har eldat och internetshoppat :P. Behövde en bikini och de hade rea på ellos, så passa ju perfekt. Eller tankini heter det som jag skulle ha. Överdelen är liksom som ett linne.
Beställde även doftvax och en stake att ha det i. Har doftvax här hemma också, men tappat bort staken, så passa ju bra.
Nu sitter faktiskt Anton på golvet och leker lite, men är trött och känns lite varm, så ska ta tempen och se om han vill sova om en stund.
Ampe kom även och hämtade Solo idag, ringde faktiskt henne och frågade om hon ville ha honom idag för har inte kunnat gå med honom pga. ledsen son. Och ville inte klä på Anton och dra ut honom i kylan.
Tretton dagar kvar tills Jocke kommer hem också. Känns som det kommer gå fort faktiskt. Lär väl ändra mig sedan och säga att det är evigheter kvar, men just nu går det fort :P. Får ha honom hemma i tre veckor sedan, så det är ju bra. Tycker det är perfekt att han jobbar fjorton dagar och hemma 21. Man får mer tid till att göra saker :).
 
Har inga bilder på sakerna jag beställt, ni får se sedan :)
 
-Annelie-

Nattinlägg :P

 Passar på att uppdatera lite här medan jag väntar och ser om Anton somnar. Han gick och la sig vid sju, helt slut var han. Sandra kom hit, vi spelade spel och färgade hennes hår. Vid halv tio tror jag det var, då vakna han, Sandra ville så gärna mysa så hon fick ta upp honom. (tänkte att han kanske blir tröttare och sover hela natten). Så nu ligger han i sängen igen, grinade som bara den ett tag, var in och stoppade in nappen och nu verkar det lugnt. *peppar peppar*.
 
Helgen som var spenderades i Ullared. Vi börjde på fredag med att Anton fick åka till sin mormor. Inget ställe att ta med en hyperaktiv bebis som bara vill krypa runt och inte sitta still. Så han lastade vi av där, Solo fick åka till Jockes mormor och katterna och huset vaktades av hans syster. Så kunde inte bli bättre. 
Fredagen spenderades i bilen. Lördagen var det upp tidigt och äta frukost innan vi åkte dit. Spenderare fem timmar på Gekås innan vi betalade och gick ut. Brände av alla skoaffärer utanför och kom ut med ett par skor från varje butik, tyvärr bara ett par till mig och två till Jocke. Aldrig hänt att han handlar fler skor än mig tror jag :P. När vi var klara med det så gick vi in en vända till på Gekås, var lite mer vi ville ha :P.
 
Kvällen bestod av china mat och bio innan det var dags att sova för att på söndagen åka bil hemåt. Men då längtade jag hem, saknade Anton med. Så schysst att han typ gav oss ett leende och sedan fortsatte med sitt när vi hämtade honom :P. Då har han haft det bra i alla fall. Eller det vet jag ju, med tanke på att han unnar dom lyxen med att sova hela nätterna. :P.
 
Shoppingen:
En del av det vi handlade, allt kom inte med på kort.
Jocke var snabb att plocka bort sitt och lite annat.
Men vi är nöjda, det enda som var lite tråkigt var att jag hade hoppats på att handla mer åt Anton i klädväg, men de hade väldigt dåligt utbud på hans storlekar som jag tänkte köpa. Men nästa gång kanske det finns mer :P.
Han trivdes på säcken i alla fall. :).
 
Nu har det vart tyst i Antons rum ett tag, så nu ska jag släcka och sova med. Håll tummar och tår att han sover hela natten och helst fram till nio imorgon bitti :P. Godnatt!
 
-Annelie-

Rätta orden

Det är ej lätt att finna orden,
bland alla ord som finns på jorden.
Orden som torkar tåren och läker alla såren.
Såren som av hårda gärningar upprivits.
Det borde finnas några enkla trolldomsord som löste allt som blivit
fel på denna jord.



2013-01-08

I fredags var vi på Ikea, och jag säger då det. Så snabbt Ikeabesök har jag aldrig vart med om :P. In, ta det vi skulle ha (tur man skrivit lapp), betala och gå vidare :P. haha, min bror var inte så sugen på att gå där i flera timmar. Men sparade pengar i alla fall. Det tråkiga var att en tavelhylla jag skulle ha och lakan till Antons säng var slut. Men beställde ändå hyllan när jag kom hem, så slängde med det också :).
På kvällen gjorde vi iordning Antons rum, så nu är det så fint så.
Helgen var lugn, lördagen tog vi en långpromenad medan Anton sov i vagnen och på kvällen så kollade vi hockey. Söndagen var Jocke iväg och åkte skoter medan jag och Anton myste på här hemma, eller jag gjorde klart det sista i Antons rum, ställde även in hans säng dit. Han sover ju hela nätterna nu, så nu får han sova i sitt rum. 
Igår gick vi upp tidigt, redan vid åtta (brukar sova till nio annars). Anton verkade haft det bra, grina inte ens när han vaknade utan sitter i sin säng och leker.
Tog en promenad till Jockes mamma och hälsade på. Lagade middag och gick och la mig redan vid nio då jag hade huvudvärk.
Idag gick vi upp samma tid, åt frukost och sedan åkte jag och Anton till Ida och Kalle. Vi såg på film och sa nej till Anton. Herregud säger jag bara, när lär sig ett barn vad nej betyder? Han är överallt och där han inte ska vara hela tiden :P.
Nu har vi nyss ätit mat, ska väl leka lite med Anton innan han ska sova och vi ska se på farmen. Så roligt att det börjat igen.


Direkt jag kom hem från Ikea så började Anton klättra på sakerna.
Han ska stå mot allt hela tiden.
Från vår promenad i helgen.
Mysigt att bara ut och gå.
Antons fina rum :)
 
Annars så har jag och Jocke pratat om vi skulle åka till Ullared och handla på Gekås. Pratade med mamma om hon kunde ta Anton en helg då. Känner inte att han behöver följa på en bilresa på ca 55 mil (bara dit) och sedan sitta i en vagn en hel dag. Då har han det bättre hos mamma. Pratade om vi skulle åka första helgen i februari. Så började kolla boende och det var inte alls dyrt. Men idag kändes det som att det blir inte alls så, Jocke har väntat på att få åka iväg och jobba. Idag pratade han med sin chef och just nu visste han inte när de skulle dra igång något jobb. Blir så jädra less på hans chef. Så nu kändes det som att planerna grusades, för Jocke lär säkert bli permitterad och få gå hemma. Då gäller det att spara pengar för de två första veckorna ska Jocke få pengar från sitt jobb, men det får dom aldrig. Så idag blev jag väldigt besviken. Hade sett framemot det så länge. Men Jocke, duktig som han är, satte sig och ringde en massa andra jobb, så får väl se då :). Kanske löser sig så vi kan åka. För ska vi dit så vill vi ju kunna handla. :P.
 
-Annelie-

2013-01-03

Vilken dag, känner mig lite överkörd av ett tåg eller något. :S.
Gick upp vid halv nio imorse, kände mig pigg då. Tvättade och donade på. Anton ville inte somna vid tio när han brukar sova, utan han somnade först elva. Det var synd, för tolv skulle vi träffa kompisar och bada. Men han fick sova till halv tolv, tänkte få i honom lite lunch innan vi skulle åka. Men det var inte det lättaste, han vill inte äta riktig mat längre. Bara spottar ut den och stänger munnen. Så det fick bli ersättning, det vill han ha i alla fall. Tur det :P. Tror det är tänderna som bråkar med honom. Han får väl äta som han vill just nu. Vi erbjuder honom mat och vill han ha så är de bra, annars får vi fortsätta ge ersättning.
Stressade i alla fall ner till badhuset, när vi kommer det visar det sig att det öppnade klockan ett. Bra där, ingen av oss som tänkte på att det kunde öppna sent :P. Bestämde oss för att ta en fika på Morins innan badet.
Badade ett tag och for sedan hemåt. Anton fick lite ersättning och somnade. Det gjorde även jag, i soffan, vaknade av att Jocke hämtade upp Anton som sovit i två timmar. Badet tog hårt på både mig och honom verkade det som. Men jag tycker inte om att sova på dagen, för nu är jag jättetrött och slö. Lagade i alla fall middag som blev köttbullar, potatis och sås. Anton fick ersättning.
Har resten av eftermiddagen och kvällen lekt med Anton, kommit fram till att plastbestick och skål är roligare än leksaker. Rolig unge, han har fått hur mycket fint som helst i julklapp av släkten men inget duger :P. hehe.
Vid åtta fick han välling och tvärdäcka sedan.
Har nu skrivit en lista tills imorgon, då åker jag och min bror till Ikea. Ska bli roligt. Egentid för mig. Behövs känner jag :) Synd bara att en sak jag ville ha från Ikea var beställningsvara, så den måste vi beställa och så tar det en vecka innan den kommer hem :(. 
En annan sak jag kom att tänka på är att jag och Jocke nästan "slåss" om vem som ska ge Anton välling på kvällen, nu kryper han ju för fullt och har inte tid att sitta i vår famn och mysa längre, så nu tar man det man får på kvällen :D. hehe.
Nu blir det sängen och kika på film. Vi har börjat kolla på en dokumentär om andra världskriget, den är uppdelad i 7 delar, en del om varje år. Såg första igår. Var väldigt intressant faktiskt.
 
Den måste beställas hem, ville ju ha den i hallen på en gång.
Resten som ska köpas är lite till Antons rum,
han har ju inga möbler därinne och behöver lite förvaring till böcker och leksaker.
Såhär arg var Anton på kvällen.
Men var ganska söt och rolig,
för så fort han såg mig log han,
innan han titta bort och fortsatte grina.
Så som den mamma jag är så fick jag bara lov att ta ett kort :P.
 
-Annelie-
 
 
 

Årsresume

Det har hänt mycket 2012. Men det viktigaste är Anton :D.
 
Januari:

Jag var fortfarande gravid och illamående, såg framemot att bli mamma och längtade efter vår son. Men illamåendet gav sig inte och jag gick på illamåendetabletter för att stå upp. Trots det fortsatte jag jobba :). Var även till Kräckelbäcken och åkte skoter :).
 
 
Februari:

Väntn blev bara längre och längre. Jobbade och mådde illa. Tror faktiskt inte det blev så mycket i februari, var på Ikea och handlade saker till bebisrummet :).
 
 
Mars:

Samma sak här, jobbade och väntade :P.
 
 
April:

Och så kom äntligen april. Var beräknad till den 29:e och hade bestämt mig för att han skulle födas senast då. Ville verkligen inte gå över tiden :P. Den 5:e april slutade jag jobba. Så var bara att gå hemma och tvätta bebiskläder och försöka fördriva tiden. Veckan han föddes så var det extrakoller till höger och vänster. Men så den 28:e så kom han. Vår lilla Anton :). 
 
 
Maj:

Maj kom och vi levde i vår lilla bubbla. Denna månad åkte vi även på Orsacruisingen med Anton. Han sov sig igenom allting :P. Det kom även mycket folk och träffade Anton för första gången. Jag åkte även in på lasarettet för livmodersinflammation, var inte roligt. Men när jag väl piggna på mig efter den så var allt bra :).
 
 
Juni:
 
Var vi på Jockes systers student. Vi hade även barnvakt till Anton en kväll då jag inte ammade och så var vi ut och cruisa vår egen cruising. En rolig kväll men saknade Anton mycket.

 
Juli:

Den här månaden hade vi fullt upp. Vi var till Buder, furuvik, malung och power meet i Västerås. En underbar månad och Anton blev 3 månader. Tiden går fort.
 
 
Augusti

Denna månad hann vi med Björnparken, Classic Car Week, Go-cart och Musik och Motor. Mellan alla dessa saker så var vi med kompisar och hemma och njöt alla månader. Anton döptes även denna månaden. Vart en väldigt lyckad dag :)
 
 
September:

Jag och Jocke fyllde år. Vi blev gamla. Ångest på det. Annars vet jag inte vad som hände denna månad. Har knappt några kort så måste ha vart en lugn månad. Skönt med det ibland också. Var i alla fall till Ikea, fast först stannade vi i Sandviken och hämtade bästa Sofia :D. 
 
 
Oktober:

Inga bilder på att vi gjort något speciellt. Anton blev 6 månader. Utvecklingen går fort framåt. Nu ställer han sig upp på alla fyra, vänder sig från mage till rygg. Pratar för fullt, eller skriker kanske man ska skriva :P. Vi flyttade även från Mora till Älvdalen.
 
 
November:

Anton blir 7 månader och drar sig fram på mage, sätter sig även själv nu. Leker för fullt och ska ha allt han inte ska ha :P. Han har även 2 tänder. Men är lika snäll som alltid och vi älskar honom över allt annat. Vi tog även med Anton till badhuset för första gången och han älskade det :D.
 
 
December:

Sista månaden på året. Då har vi köpt julklappar, vart till Arboga och hälsat på Hillevie, haft inflyttningsfest, firat jul på tre olika ställen. Nyår var vi i Kräckelbäcken med vänner och åkte skoter. Tre roliga dagar. Anton blir 8 månader, kryper för fullt, har nu kommit på att man kan vända sig från rygg till mage, tre tänder har han fått. När vi firade nyår så kom Anton även på att om man tar tag i något så kan man ställa sig upp :). Min kille är så duktig så. Jag och Jocke firade även 2 år som gifta.
 
 
Året som har gått har vart det bästa som hänt oss.
Vi fick äntligen vår efterlängtade son.
Allting har vart så värt det.
Vi har även hunnit med så mycket detta året som vi sagt vi velat göra.
 
2013 är det nu. Vet faktiskt inte riktigt vad jag tänker om det. Önskar bara att det blir lika bra som 2012. Självklart så önskar vi ett syskon till Anton, men det blir nog inte i år. Jag säger inga nyårslöften, det skiter sig bara i alla fall :P. Men det jag vill är att jag ska komma igång med träningen lite mera. Bli smal är också något, men det lär nog ta sin tid känns det som.
 
Nu blir det mys. Känns som ett väldigt långt inlägg med jättemycket man hoppat över att skriva om. Men ni behöver inte veta allt hela tiden.
 
-Annelie-