Vilken energi

Idag mådde jag lite dåligt när jag vaknade. Tog en postafen och fortsatte sova till tio över åtta. Jag vet, vilken sovmorgon :P. hehe. Gick upp och ringde vårdcentralen, de skulle skriva ut lergigan comp till mig. Men som jag mår nu så behöver jag dom nog inte :D. Skulle vara så skönt att må såhär tills bebisen kommer. Men alltid skönt att ha dom hemma ifall det blir bakslag. Ringde även veterinären så på måndag ska Solo vaccineras och plocka tandsten. Skönt att ha det gjort.
Annars så kände jag mig pigg så gjorde en lista på vad jag skulle göra idag. Den blev bara längre och längre, för jag ville göra fint, började med en sak och fortsatte med nästa.
Så det jag gjort idag är:
-Plockat ur och i diskmaskinen -Tagit reda på all post och skit som låg på mikron -tvättat fönstren -tvättat alla bebiskläder -vikt all tvätt -gått ut med alla sopor -pantat burkar -handlat -lagt ut saker på tradera -vattnat blommorna -planterat om en blomma -tömt kattlådan -städat badrummen -dammat -dammsugit -klippt Solos klor och päls.
Så duktig har jag vart idag. Känner mig riktigt nöjd. Tog en paus mitt i allt och gjorde chokladbollar och åt lunch, blev havregrynsgröt. Har nog fått cravings på det :P. Har aldrig gillat det förut, men nu är det riktigt gott.  Tur det är nyttigt.
Nu ska jag bara sitta i soffan resten av dagen, väntar på en tvättmaskin också. Peter och Tobbe kommer och kopplar in den snart, skönt med en lite nyare då den vi har nu har slutat centrifugera (stavning?) ibland. Hemkörning och inkoppling är ju inte fel :D.
ska väl även laga mat, vet inte vad än, antingen kyckling, ris och currysås eller hamburgare med mos. Får se vad det blir för något. Pizza hade vart gott med, men nej, det blir det nog i helgen med älskling.

Känner mig faktiskt riktigt nöjd med dagen, fast att jag är slut nu, känner lite i benen och ryggen efter jag dammsugit. Men ändå skön att ha det gjort. Plus att det fick dagen att gå.


Klippte och färga håret igår, blev lika nöjd som vanligt :D

Magen vecka 32 (31+2).















Lite shopping jag gjort de senaste veckorna :).

Mitt kvällsfika ikväll :)

Här är alla bebiskläderna nytvättade och fina :D.

-Annelie-


Illamående är tillbaka

Mina tabletter mot illamåendet har nu tagit slut och det märks. Idag slutade jag inte må illa förrän framåt tolvtiden och det är väl inte så farligt. Men åkte ner på Mora vid halv tio för att klippa mig. Blev skitsnygg i håret :D ska visa sen. Efteråt gick jag och Jennifer ner på Mora och år lunch och shoppade lite. Kom hem med baströjor och skor. Mer kan jag inte handla då jag är fet :(. Kom hem vid tvåtiden och gick en långpromenad med Solo innan jag la mig i soffan och sov till sex. Nu sitter jag fortfarande i soffan, har ont i magen, mår illa och har sura uppstötningar. Blir nog att ringa vårdcentralen så jag får mina tabletter för var på Mvc igår och läkaren som ska skriva ut dom åt mig jobbar inte förrän om en vecka igen och jag pallar inte bli dålig igen. Fick tränga bort spykänslorna imorse och vill verkligen inte börja spy igen. Annars så hade mitt järnvärde gått från 103 till 120, så det var ju jättebra, hade även bara gått upp 1 kg sen sist och det klagas det inte på.

Skriver mer imorrn och visar bilder på håret, shopping och bebisrum :D


Börjar bli fint nu :D

Igår började vi att renovera barnrummet, eller ja, spacklat hade vi gjort förut, så igår var det slipning och målning som stod på schemat. Duktiga som vi var så hann vi med att måla två gånger samma dag. Så idag när jag vaknade så var det så fint så :).
vaknade redan vid sju imorse, kan inte sova på nätterna längre utan vaknar minst två gånger. Skönt med lite långledigt i alla fall, kanska ska försöka sova lite. Men känns som jag har lite att göra här hemma också.
I alla fall så satte vi igång direkt på morgonen och tapetsera, det gick jättebra tills vi kom till fönstret, förstörde hur mycket tapet som helst, så ringde förstärkning och då gick det bra :D. Försöker få in bilderna från kameran så jag kan visa er före och efter.
















FÄRDIGT:



Visst blev det fint?

Nu har vi bara ställt in alla bebissaker därinne. Ska väl börja tvätta lite och bygga spjälsäng och sånt i veckan. Men spjälsängen och skötbordet ska bara stå därinne tills han kommer. Då flyttas det upp första tiden. Sen ska det väl upp lite hyllor och sådant. Men ni får se slutresultatet nästa helg skulle jag tro :D.

Nu har vi städat resten av lägenheten, ätit frukost, duschat och klätt på oss. Så vi tar bilen in i bilkön in till MOra. Får se om vi kommer fram innan affärerna stänger :D. hehe. Vasaloppsveckan började igår. Ganska skönt att vara billös veckan som kommer.

-Annelie-

Vecka 30+0

Har inte haft någon lust att skriva på några dagar nu, har bara tagit vara på helgen med Jocke, vi har faktiskt inte gjort något speciellt, har bara varit och gjort det som vi velat. I fredags var vi och beställde tapeter till bebisrummet, så på onsdag ska jag hämta dom och köpa färg :). Nu börjar det hända saker och ting.

Har jobbat idag, jobbade längre för vi var på teater, så slutade inte förrän typ halv tre idag. Men då går dagen fortare. Efter jag slutat så for jag och hämta Solo. Kom hem vid halv fyra och då åt jag mellis och tittade på unga mödrar. När jag ser det programmet så längtar jag så mycket tills vår bebis kommer. Efteråt låg jag i soffan och kände hur kraften sögs ur mig. Men ville verkligen inte somna och slösa bort en dag till i soffan. Så tog tag i mig själv, gick ner och hängde tvätten, kollade hur mycket räkningar vi hade denna månad, var inte farligt alls för övrigt :D. Plockade ur och i diskmaskinen. Gick en halvtimmespromenad med Solo, var riktigt skönt att bara gå, pratade i telefon samtidigt. Blåste lite väl mycket, men inget man inte överlever.

Har även gjort en lista (jag älskar att göra listor) på saker som ska göras i veckan, helgen och nästa vecka. Jag jobbar ju bara tre dagar till denna vecka, sen är det sportlov, tio dagars ledighet, först tre dagar med Jocke, sen fyra dagar ensam och sen tre dagar till med Jocke. Helgen kommer bestå av att slipa, måla och tapetsera bebisrummet. Kommer bli så bra när det är färdigt på söndag :D. Min bror ska även bo här i helgen, så det innebär extrahjälp till oss :D.


Riktigt dåligt kort jag vet, men inte så lätt att ta själv.
Är idag i vecka 30+0. Vecka 31 helt plötsligt, känns så skönt att se den där 3:an först :D.
Känns så himla bra alltså. Men känner av benen mer och mer,
när vi var på teatern idag så satt man på en träbänk utan ryggstöd i 70 minuter,
det var inte det lättaste, kunde inte hålla ryggen rak och fick sitta och försöka vrida på mig.
Kände direkt när jag reste mig upp att jag hade ont.
Men överlever väl som alltid :P.

Nu ska jag kolla på annorlunda familjen innna sängen ropar och det blir att se sex and the city. Tycker det är ganska roligt att se annorlunda familjen då vi själv var många syskon och mamma alltid lyckades fixa och dona med oss hela tiden. Så sitter och jämför en del saker och inser vilken bra uppfostran man haft med en mamma som alltid vart hemma, sytt kläder, bakat och alltid haft det städat. Tänk om jag kan bli lika bra mamma. Men är väl bara lämna över bebisen till mamma när det kommer till trotsåldern eller så, då kan mamma fixa det så tar jag hem honom när han är snäll igen :P. haha.

Funderar ibland på det här med uppfostran och en sak jag vet är i alla fall att jag tror på regler och disciplin. Han ska lära sig tacka, stå för det han säger, veta vad som är rätt och fel. Ja, allt som fattas hos typ mer än hälften av alla barn igen.

-Annelie-

Jag borde vara glad

Just nu känner jag mig inte glad, jag borde vara det, jag borde vara glad för att jag är gravid och har bara tio veckor kvar. Är i vecka 30 nu (29+1), men jag känner mig inte glad. Jag känner mig deppig, jag är arg, arg för att vi fått lov att gå igenom allting för att bli gravida, för att vi har försökt så länge innan det hände något. Man kan inte ändra något och man ska bara se framåt. Jag vet att jag ska njuta av att vi tagit oss hit och allting håller på att ta form.
Men på något sätt så känns det inte som jag är glad, jag känner mig ensam på veckorna för Jocke jobbar borta. Jag kommer hem från jobbet, äter lite mellis och sen lägger jag mig i soffan. Förr så fixade och donade jag alltid, hade alltid något på gång och tyckte det var roligt att städa, diska och hålla det fint här hemma. Visst, det är fint nu med, men allting händer på helgerna, det är då jag får energi, när Jocke är hemma med mig.
Känns som jag bara är trött och deppig, känner mig ensam och vill inte göra något. Tar mig inte för saker och ting som jag brukade göra. Jag saknar träningen jättemycket men vet att jag inte kan träna just nu, har testat springa på brottningen men får bara ont i benen, det enda jag kan göra är att ta halvtimmespromenade med Solo, men det gör jag inte heller.
Vet inte varför jag känner mig så arg och deppig hela tiden, men känns som jag inte bearbetat allting som vi gått igenom för att bli gravida. Visst, det funka på första försöket och ingen kan vara gladare än oss. Men vägen har vart lång och jag har hela tiden halkat bakåt känns det som.

När jag började med hromonerna så mådde jag skit, fick migrän titt som tätt och kunde inte jobba som jag skulle, tyckte det var jobbigt med sprutorna men då höll man humöret uppe och såg framåt, när det väl var färdigt och vi satte in ägget så var det väntan på att se om det funkade. Fick plusset på stickan och vi var så glada, hade fortfarande inte stannat upp och tänkt igenom saker och ting. Åkte till Turkiet och där började jag må illa och ha ont i bröstet, kunde inte sova på nätterna och fast det var roligt att vara utomlands så var värmen jobbig och jag sov dåligt. När vi kom hem så volta vi med bilen, det gick mot alla odds väldigt bra för alla oss i bilen och vi fick göra ultraljud och kolla så allting såg bra ut. Det gjorde det, men gick ändå och var orolig för missfall ett bra tag efteråt, kan fortfarande bli rädd när jag tänker på olyckan. Kommer ihåg att på kvällen när vi vart med om olyckan så spydde jag för första gången. Det var den 4:e september, sen blev det tre långa månader med kräkningar, illamående dygnet runt, två akutbesök, migrän och samtidigt försöka jobba på det. Blev sjukskriven från jobbet i tio dagar, ganska skönt var det. Lagom till jul så började jag må bättre för att sedan däcka på nätterna under julhelgen, likaså under nyårhelgen. Nu har jag inte spytt på flera veckor men illamåendet hänger sig kvar på morgonen, försöker låta bli tabletterna på helgerna men då mår jag illa. Kan fortfarande få spykänsla men tränger bort den. Har dessutom börjat få mer och mer ont i benen till och från. Inte roligt alls. Nu är det inte långt kvar och vi längtar som bara den på att han ska komma. Då går jag istället i tankarna på vad jag ska göra när jag slutar jobba, kommer jag bara ligga hemma och ha tråkigt veckorna innan han kommer. Jag vill verkligen att Jocke ska börja jobba hemma, men det blir inte förrän efter semestern, byter han jobb nu så får han inga semesterdagar och vi vill verkligen ha minst fyra veckor tillsammans i sommar.

Jag kan inte låta bli att vara arg för allt detta, trots att det i slutändan kommer komma ett mirakel till oss, men det ligger och gnager i mig, varför vi? Varför ska en del behöva gå igenom sånt här och må så här? Medan andra blir gravida på en gång?

Trivs inte med att vara ensam på veckorna.

-Annelie-

Handen ur arslet

Det fick jag aldrig igår, somnade på soffan i två(!) timmar. Det sög, för kunde verkligen inte sova inatt då. Men var ändå ganska pigg imorse, så det är ju bra.
Jobbade till halv två, hann hem och smälla i mig lite youghurt och gå med Solo innan det var dags för Mvc. Allting såg bra ut, blodtrycket var lite högt men jag sa att jag vart lite stressad hit, så då tog hon ett nytt i slutet och då såg det jättebra ut. Hjärtat tickade på i 153 slag per minut. Så mysigt att höra hur det slår :).
När jag kom hem därifrån så var jag fortfarande pigg, så satte faktiskt fart och fixade en massa. Så har spacklat färdigt för sista gången i bebisrummet nu, har tvättat all tvätt, vikt all tvätt, vattnat blommorna, plockat undan högen med posten. Har även rivit ur hela badrummet, nu ska det storstädas. Finns inget bättre än ett rent badrum.
Så det är vad jag håller på med idag. Ska iväg på brottningen vid sex också, men hinner nog med en massa mer idag. När jag har farten uppe så brukar det flyta på :).
Ska även dammas och dammsugas, men det får nog Jocke göra imorrn medan jag jobbar. Tycker inte om att dammsuga :P. Det gör inte han heller visserligen men han slipper ju resten.

Nej, dags jag gör ett ryck så jag inte blir lat :P.

-Annelie-

Städa städa städa

Det borde jag göra, men har ingen ork. Blev så trött när jag kom hem efter jobbet och har ont i benen :(. Ska nog ligga i soffan ett tag och slumra till lite. Sedan ska jag göra ett ryck. Kan inte bo i det här, inte för att det är så farligt, men jag vet att dammet finns där och det räcker.
Fick svar på mina cellprover idag, var fortfarande förändringar men händer inget förrän åtta veckor efter bebis kommit, då ska jag in på koll igen.
Imorrn ska jag på Mvc igen också, brottning på kvällen och sen äntligen är Jocke hemma :D.
Fick även veta idag att vi blivit godkända som kontaktfamilj :D. Så det var roligt :).

-Annelie-

Veckorna rullar på

Känns som jag inte har någon ork till att skriva just nu. Har liksom inget att skriva om. Vi håller på med bebisrummet för fullt, har spacklat färdigt snart. Ska ta en vända till imorrn, såg ett till ställe tapeten släppt på. Men sen är det bara att måla och tapetsera :D. Det gör vi nog nästa helg om vi köper färg och tapet i helgen.
Annars så är jag trött dygnet runt känns det som. Vill ha mer energi till att göra saker och ting. Men det kommer väl det med.
Idag har jag som vanligt jobbat, sedan hem och bara tog det lugnt ett tag innan jag for till mamma och var där ett tag. När jag kom hem igen så hoppade jag in i duschen, kände att jag luktade inte alltför gott.
Efteråt kände jag att det behövdes städas här hemma, men hade ingen energi.
Gjorde i alla fall en lista på sakerna som ska göras imorrn och fixade bara lite idag. Så imorrn efter jobbet blir det att typ storstäda lite. Det ska vara fint här och på torsdag är det jobb, mvc och brottning så då hinner jag inte städa och på fredag så åker vi till Örebro för att sova hos min syster och gå på Ikea på lördagen :D. Det längtar jag till. Ska även in på Rusta och kolla lite saker :). Ska bli mysigt att åka iväg, även om det bara är över en natt.

Är även i vecka 29 nu, eller ja, vecka 28+1. Då är det vecka 29. Så på måndag är det vecka 30:P. Tänk, då är det bara 10 veckor kvar av det som känns som en evighet :P. Längtar som bara den nu och han sparkar på i magen. Vi längtar även till ultraljudet, ska bli roligt att se han igen. Men tänk om dom säger att det är en tjej då :P. haha, tur vi köpt neutrala saker, eller ja, jag har, Jocke har köpt raggarsaker :P.

-Annelie-

Fredag :).

Har inte skrivit på ett tag nu, men har inget att berätta mer än att jag jobbar och försöker ha någon ordning hemma. Igår var vi även iväg och köpte ett skötbord :D. Nu längtar vi bara mer och mer efter bebisen som sparkar i magen :).

Annars tycker jag att det är tråkigt väder ute, mörkt och kallt. Jag tycker om vintern och så. Men nu längtar man till våren, då blir det ljusare och varmare ute.