Bebissaker :D

Nu idag så har jag plockat ur alla bebissakerna från barnrummet :). Så roligt att bära ut det och ta upp och kolla på det. Man känner längtan komma då, idag är det 92 dagar kvar till BF. Kan det inte gå lite fortare?
När jag plockat ur allting så började jag sortera allting i storlekar och så. Så nu ska ni få se allt vi har :D. Tycker ni det är tråkig läsning så bläddra bara vidare. Men jag längtar så mycket nu. Ändå känns det som man har så mycket kvar att fixa innan han kan komma. Om två veckor är vi på Ikea och strosar runt med. Förhoppningsvis får vi med oss färg och tapet hem till rummet då också så vi kan göra klart det, för när det är färdigt, då kommer jag börja ställa in sakerna som det ska vara :D. Kommer ju vara ganska tomt i rummet till en början då barnsängen ska stå inne i vårt rum och skötbordet ska stå i badrummet. Men det ska ändå bli fint med hyllor och förvaring och så. Vagnen kommer få stå därinne när den inte används och likaså bilstolen.

Gratispaket:

Från apoteket, massa läsning och annat roligt :)

Babyproffsen, var en blöjhink, blöjprov och lite annat.
Bebissaker:

Gardiner, barbapapa, älskar de figurerna och hela rummet kommer gå i den stilen :)

Barbapapasängkläder till barnsängen, täcke och kudde med påslakan och lakan till barnvagnen.

Babyskyddet vi var och köpte :D. Längtar så tills det sitter en liten i den.

Barnvagnen :D. Är även en sittdel till den, men den kom inte med på kort.
Samma sak här, skulle kunna köpa en docka för att få börja använda den nu.
Kläder:

Det här har vi i strl 56, ser ganska mycket ut, men är allting utom ytterkläder.
Det är bodys, byxor, mysdress, strumpor, pyjamas.
Vi ska inte köpa något mera i 56 förrän han är född.
Kan ju vara så att han växer ur det inom en vecka också.
Vi skippar nog att köpa i 50, kanske att vi köper något extra fint att ha hem från BB.
Vi får se :P

Det här är strl 62, alla skjortor och jeans ni kommer se på bilderna är det Jocke som köpt :D.
Sen på alla bilderna är det saker mamma köpt, så egentligen så har inte jag köpt knappt något. :P.

Det här är 68 och en body i 74.

62/68. Och som ni ser på alla bilderna så är det barbapapakläder överallt :P.

Sen att Jocke är leksing (jag med men inte i samma mån som han) kan man inte undgå.
Som ni kanske ser, har aldrig vart med om maken till att köpa leksandssaker.
Fick honom att gå upp storlekar på mjukisdressen i alla fall.

Dreggellappar, så söta så. Barbapapa självklart.

Nappflaska, nappar, haklappar och en kepa.
Som ni ser, leksand och barbapapa :P.
Jag och Jocke kommer nog slåss om vad han ska ha på sig.

Det är det vi har. Sen behövs det mer sängkläder och lite annat småplock som är bra att ha, har en lista som ska prickas av. Tar lite i taget. Längtar som bara den efter vår bebis nu. Särskilt nu som han sparkar mer och mer hela tiden. Hårdare och hårdare med för den delen.
När vi ska på ultraljudet igen så ska vi fråga om det fortfarande är en pojk, tänk vad fränt om det säger att det är en flicka då fast de sagt på två ultraljud att det är en pojk :P. Kan ju aldrig vara säker. Undra vad Jocke ska göra med sina raggarkläder då? :P.

Nu hoppas jag att Jocke kommer hem snart, han följde med Björne till Gävle en vända imorse. Men nu vill jag ha mys med honom en stund. Ska nog börja lite med att dra plugg och så från väggarna i barnrummet. Började räkna hålen på en vägg, kom till trettio sen sluta jag. Och det var en vägg. Fattar inte vad de som bott där innan oss gjort? Vi har ju bara haft rummet som förvaring i två år och inte rört väggarna. Jaja, bara jobba på det så blir det nog bra :).

-Annelie-

Fredagsmys :).

Denna vecka har gått fort, fast att jag i måndags kväll säckade i förkylningens makter. Men stod emot och fortsatte jobba trots sömnlösa nätter och trötta dagar. Men idag känns det bra, slutar om en timme och då blir det att handla så vi har mat i helgen. Sen tar jag helg. Dagen idag blir lugn fram tills ikväll då det blir hockey i Leksand. Jocke längtar som bara den, jag känner att jag hade nästan kunnat vara hemma och vila. Men det får jag göra imorrn och söndag :).

I veckan så har det handlats mer till bebis, vagnen hämtade vi igår :D. Nu står vi bara och kollar på allt och längtar. Känner att rummet behöver plockas ut snart så man kan börja småpula lite där inne. :). Kanske inte blir så lugn helg i alla fall :P


Vecka 27 (26+0)


Magen bara växer och växer.
Längtan är så stor efter vår bebis nu, särskilt när man har en bilstol att kolla på.
Kommer väl bli ännu värre när barnvagnen kommer hem i veckan.
Vi ska även på ett till ultraljud den 9:e mars.
Eftersom det är IVF så gör dom ett extra då för att kolla tillväxten på bebis.
Det blir då vårt 6:e ultraljud.

Inatt har jag inte sovit något, råkade somna på soffan igår när Jocke åkte till Norge och vaknade där klockan nio, det var inte bra för när jag väl la mig i sängen då så kunde jag inte somna :(. Så var ganska trött imorse, men var bara att gå upp och åka till jobbet. Jobbade till ett, sen var jag hem en vända. Tog ut  soporna, gick med Solo och fixade lite. Peter kom och vi for på ICA och handlade lite. Var in på Kappahl också och handlade pyjamas till bebis som jag kollat på länge :D. Fick även med mig ett par byxor till honom för det var rea :P.
När jag kom hem så åt jag mellis och fortsatte plocka. Så har nu bytt sängkläder, tvättat två maskiner, diskat diskmaskinen med maskinrengöring. Så nu ska den vara fin. Så har jag även småplockat en massa. Skönt att ha det gjort.
Snart ska jag gå till brottningen en vända, bra för både mig och Solo och få en promenad :).

-Annelie-

3 månader, 99 dagar.

Idag är det exakt tre månade kvar, 99 dagar till beräknat BF :). Längtan är obeskrivligt stor just nu. I fredags köpte vi en massa kläder och hämta ut gratispaket. Jätteroligt var det, bara jag och Jocke en eftermiddag på kupolen :). Idag har vi köpt första bilstolen han ska ha :). Så fin så. Nu bara längtar jag tills vi får sätta honom i den. Om en timme ska vi iväg och kolla på en barnvagn också :). Kan inte bli bättre, Gud vad underbart roligt detta är. Men att tre månader kan kännas så långt borta. Men har ju lite saker kvar att fixa, ska på Ikea om tre veckor och handla till både oss och bebisen. Blir att åka till Örebro och bo hos syrran en natt för att sedan shoppa järnet :D

Tror jag börjar räkna i dagar istället, 99 kvar :). Imorrn går jag in i en ju vecka också.


Onsdag

Har idag mått bättre jämfört med igår. Så skönt. Jobbade till halv tre idag, for till mamma och hämta Solo. Åkte hem och åt mellis, har märkt att jag måste äta ofta och lite för att inte svälta ihjäl eller må illa :P. Sen är jag fan sugen på något hela tiden, men inte på något speciellt, känns bara som att jag måste stoppa något i munnen hela tiden.
Gick en promenad med Solo och tog in posten, hade fått mitt första gratispaket då. Från goboken.


Det var en liten pekbok, prinsen och prinsessan hette den, en lek och lär tillsammans,
så nu har jag något att läsa. Sen var det någar kort som man kan skicka iväg som tackkort eller
bara att visa att man fått barn. Den bästa saken var boken om dig.
Där kan vi fylla i allt som händer det första året med bebisen.
Kunde även fylla i lite om graviditeten, så det har jag suttit och gjort hela eftermiddagen.
Riktigt roligt var det, har lite kvar att fylla i och Jocke måste även hjälpa mig lite.

Annars så har det inte blivit så mycket mera idag, nu ligger jag i sängen och ska se på sex and the city innan jag ska sova. Mår lite illa, men inte så farligt. Sura uppstötningar har jag med, inte roligt.

Längtar annars till helgen, då händer det mycket. På fredag efter jobbet så ska jag och älskling iväg och köpa de sista bebiskläderna som vi ska ha hemma till han föds. Ska inte ha så mycket i 56 då vi inte vet hur länge han kan ha det. Utan köper mer när han fötts om det behövs. Har ju även lite i de större storlekarna men vill inte köpra för mycket. Tror det blir roligare att handla när han är född sen ändå. Sen ska vi köpa bilstolen i helgen eller början av nästa vecka, fick sms av Ullis idag om det. Ska även kolla på vagn i helgen. Så roligt att det nu börjar hända lite, att man kommer ha saker här hemma som gör att man påminns av att snart kommer det verkligen en liten en :).
Det blir nog en tur till Borlänge och Falun på fredag med, jag slutar ju så tidigt. Då ska vi hämta ut två till gratispaket och även kolla färg och tapet till barnrummet. Låt det bli fredag nu!.

Fick hem mitt paket från HM i måndags. Var jättesöta kläder. Mina mammabyxor satt jättebra och gud vad skönt det är att slippa dra upp byxorna hela tiden. Nu kan man dra dom över magen, sen sitter dom där :).

-Annelie-

Dålig dag

Redan imorse kände jag mig inte så pigg. Fick spysmak i munnen när jag kom till jobbet. Men klarade mig från att spy. Så jobbade på under dagen och det gick bra. Efter jobbet gick jag med hundarna och lämnade dom sen hos mamma. Hem och intog soffan, slumrade till en vända tills Jennifer ringde och vi tog en promenad. Är så skönt att vi kommit igång med promenaderna så jag får röra på mig lite mera. Åt när hon åkt hem. Efter det har jag mått illa hela tiden och har ny börjat spy igen. Har även huvudvärk så ska nu bädda ner mig i sängen och kolla sex and the city innan jag ska sova för natten.

Men förstår inte, snart har jag bara 100 dagar kvar av denna graviditet. Men jag slutar inte må illa och spy. Nu var det ett tag sen jag spydde förutom idag då, men det kommer med jämna mellanrum. Jag hår fortfarande på illamåendetabletter för att kunna ta mig upp på morgonen och ta mig till jobbet. Mår illa på kvällarna för då har tabletterna slutat verka men vill inte ta några fler tabletter då för ska ju ändå bara vara hemma. Men nu räcker deg tycker jag. Jag längtar till den dagen jag vaknar och mår dom mitt gamla jag igen, då jag kan gå upp direkt utan tabletter och bara sätta igång med det jag brukar göra. Jag längtar tills bebisen kommit så jag kan börja röra på mig igen, börja träna ordentligt igen. Längtar så till ett riktigt hårt träningspass. Känslan efter ett sånt är ju för underbart.

Nej, borsta tänderna igen och sen sängen. Tack mamma för du har Solo hos dig tills imorrn. Det innebär mer sömn och vila för mig.


Bye bye pengar :(

Vi har haft en lugn och skön helg. Igår gjorde vi inte så mycket förutom att städa och dona på lite här hemma. Spelade lite spel med mina syskon, tittade på en film på kvällen. Blev en lugn lördag, skönt då jag knappt sovit något på hela helgen, vet inte vad det är, men drömmer konstiga saker hela tiden och hamnar aldrig i den där riktigt djupsömnen utan typ sover fast jag känner mig vaken. Jobbigt är det.
Vi har även gjort en massa listor i helgen, en lista på vad vi har för bebiskläder i alla storlekar, en annan med kläder vi ska inhandla, en annan med saker som vi ska ha hemma tills bebisen anländer och en lista på allt som ska inhandlas på IKEA.
Idag hjälpte vi min bror dela reklam, handlade, träffade Jennifer och Busk en vända, lagade mat och såg en film innan Jocke for till Norge. Sen han åkt så har jag suttit på IKEAs hemsida och kollat vad allt vi ska ha ligger på för kostnad ungefär. Och usch säger jag bara. Vilken ångest man får av att kolla på vad prislappen kommer hamna på i slutändan. Tur vi har presentkort på IKEA på nästan 3000. Men vi kommer få lägga till några tusenlappar själva. Och sen efter det så ska det inhandlas lite mera kläder till bebis, badsaker kommer behövas. Vi hittade gardiner på Åhlens vi ville ha och lite annat. Vi ska passa på att handla lite bebiskläder nästa helg då det är rea på Åhlens fortfarande, har även rabatt på HM och Cubus, så går förbi där och kollar med. Sen ska vi även ha barnvagn och bilstol. Sen ska vi även måla och tapetsera barnrummet inom en snar framtid. Helst nu, men det får nog vänta lite. Vi ska åka på rusta och kika vad de har där, det är lite billigare där.
Jag kommer känna mig jättefattig fram tills februarilönen kommer då det känns som vi har mer räkningar denna månad, teven ska betalas, kläderna jag beställade ska betalas. Bye bye sparande. Tur det var det här vi sparade till.
Imorrn ska jag även lägga ut lite saker på tradera och hoppas jag får lite sålt så vi får in lite mera pengar :P. Jaja, bara bita ihop några månader tills man har allting innan bebisen kommer. Sen får vi bygga upp ett sparande igen.
Nu blir det en promenad med hundarna innan sängen kallar. Ny jobbvecka imorrn, så hoppas på att få sova hela natten.

-Annelie-

MVC

Har idag vart på MVC, det gick bra, ska dit igen nästa vecka. Allt såg bra ut och har nu fått tider fram tills bebisen ska vara född. Blir bara tätare och tätare.
Sitter annars och googlar på vad som gäller för föräldrar då en jobbar i Sverige och en i Norge. Och hittar en massa olika, men ett forum verkade ha koll på vad som gällde.
http://www.familjeliv.se/Forum-3-41/m48559540.html vad det jag hittade som verkade mest seriöst, så nu är det bara att kolla upp vad som gäller för Jocke. Har vi otur så får han inget alls från Norge, alla dagar i Sverige tillfaller mig, till och med Jockes 60 dagar och sen får jag ge honom dagar om jag vill det. Det suger ju, Jocke ska väl ändå få från Norge?
Märktes då att man inte ska lyssna på allt som blir sagt utan man ska kolla upp allting själv. Och det är väl lika bra att göra det snart så det är gjort.

Annars så är jag jävligt sugen på IKEA och kupolen nu. Eller ja, det verkar ju bli IKEA i Örebro och då blir det ju köpcentrumet där :P. Måste bara sätta oss ner och kolla vad som ska inhandlas så vi får det klart och får med oss allting hem bara det är dags. Vill även börja med rummet snart, men det måste tömmas först.

Kommer bli riktigt fet under den här resan och tyck vad fan ni vill, men jag trivs inte med det.

-Annelie-

Tråkigt

Jobbat idag, alldeles underbart att vara tillbaka på jobbet igen. Var lite segt att gå upp imorse, men känns skönt att ha något att göra på dagarna igen.
Igår så började han leva loppan i magen, nu känner man verkligen att han sparkar, kände även utanpå när jag satt i soffan :D. Sån underbar känsla, synd bara att Jocke var i Norge och inte kunde känna :(. Men han får förhoppningsvis känna på torsdag.
När jag var på jobbet idag så började han sparka igen, tur ingen såg mig då, satt med ett flin upp till öronen och hade handen på magen :P. Nu börjar jag känna mig gravid. Tyvärr så har benen spökat för mig idag igen, så har bara tagit det lugnt sen jag kom hem.
Har suttit vid datorn och beställt hem en massa gratis gravidpaket :P. Haha, vad roligt att få en massa gratis. Ska hämta ut två paket också, men ett ska hämtas på apoteket i Rättvik och ett på babyproffsen i Borlänge och det tidigast tre månader innan, så får ta allting sådant i början av februari, kanske svänger förbi när vi ändå ska till IKEA.

Nu ska jag bara ta det lugnt innan jag ska göra mig lite mat. Solo är hos mamma, eller ja, Peter kanske man ska skriva för mamma är inte hemma.

Känner att jag skulle ha tagit reda på all post här hemma med. Skulle även ha gjort lista på vad vi har och inte har till bebisen i kläder och så.
Bilstol ska vi ju köpa av en kompis, barnvagn ska vi titta på hos mammas kusin. Säng ska handlas på IKEA, likaså byrå, eller på jysk då vi hittat en som var fin. Får se, hyllor ska vi ha på IKEA, skötbord likaså. Sen då? Ska man ha nappflaskor hemma från början? Vad behövs egentligen? Känns som man har noll koll alltså.

-Annelie-

Vardag igen

Nu ska det bli vardag igen, börjar jobba igen imorrn och det ska bli skönt. Komma igång med rutiner igen och göra något på dagarna. Idag har jag inte gjort mycket, plockat ur diskmaskinen och hämtat ut mina vinterskor. Självklart så har jag gått med Solo också. Annars så har jag legat i soffan och kollat på film. Usch vad tråkigt det är att bara gå hemma alltså. Blir nog bättre med bebis.
Kunde inte låta bli att beställa lite idag, blev mammakläder och lite bebiskläder :P.

Idag går jag in i vecka 25 (24+0). Helt sjukt, nu är det "bara" tre och en halv månad kvar. Känns faktiskt inte allför långt borta nu. Så dags att börja fixa iordning rummet. Längtar tills i februari då vi ska på IKEA och handla nytt :).

Min bebismage idag:



Det som beställdes idag:
Mammatopp till mig :)

Mammajeans

En eyeliner

Body till bebis :)

Byxor till bebis

2 pack byxor till bebis.
Allt är i strl 56, så nu behövs nog inte så mycket mera tills han kommer.
Ska ha en overall och mössa med, kanske någon mer body och ett par till byxor.
Strumpor måste även inhandlas.

-Annelie-

Underbara helg

Vilken underbar helg vi haft i Kräckelbäcken. Vi for dit i torsdags eftermiddag bara Jocke kommit hem från Norge. Packade in allt i stugan och satte oss och kollade på film. På fredagen gick vi upp i tid och åt frukost innan det bar iväg på första skoterturen. Var borta några timmar och lekte och grillade korv. Väl tillbaka i stugan så somnade alla innan vi började med maten och åt. Spelade spel på kvällen och fortsatte se på mer film. Lördagen vaknade vi desto senare, alla var väl trötta. Men vi åt frukost, städade och packade ihop allting i stugan innan vi for ut på en sista skotertur innan vi började färden hemåt. Orkar inte skriva så mycket text utan slänger in några bilder istället så får ni se hur underbart vi haft det :).





























Helt underbara dagar :)

-Annelie-

En dag kvar :D

Har precis lagt mig i sängen. Ska sova nu tänkte jag så jag är pigg imorrn. Denna dagen har ju inte vart rolig, illamående hela dagen och huvudvärk. Men har ändå lyckats ta mig ut på två långpromenaderna solo :). En på eftermiddagen och en alldeles nyss. Träffade Jennifer på vägen och vi släppte hundarna på skolan en vända. Så solo lär nog sova gott han med inatt. Jag har hämtat ut mer illamåendetabletter nu också, så nu överlever jag två månader till :). Köpte även fler järntabletter så jag har.

Imorrn är det fullt upp, ska packa åt både mig och Jocke så allt är färdigt tills han kommer hem. Jag och Jennifer ska handla så vi bara kan åka vid fem. Fy fan så underbart det ska bli, två dagar av skoteråkning och mys i stugan. :).


Måndag

Jocke väckte mig fyra imorse och sa hej då. Tråkigt att han åkt igen, men är bara 3 nätter denna vecka. Så det är ju bra. Fortsatte sova när han åke, trodde jag skulle få sovmorgon och sova ut, men inte då, den jävla plogbilen kom imorse och väckte mig.
Så gick upp och lade mig i soffan för att vakna till. Ner och gjorde frukost och kikade på tv samtidigt. In i duschen och gjorde mig fräsch. Efteråt blev det en promenad med Solo och efter den skottade jag gården så det blir bra. Tungt att skotta när det var blöt snö, men nu är det fint. Regnade imorse och nu snöar det. Konstigt väder.
När jag kom in igen så gjorde jag en lista på allt som ska göras innan torsdag då det blir skoteråkning. Kommer ju glömma hälften annars. Plockade i och ur diskmaskinen, gick upp och satte mig i soffan och vek all tvätt medan jag kollade på solsidan.
Nu har jag nyss uppdaterat min iphone, så hoppas den slutar krångla nu.

Ska snart ta bilen och åka och handla en vända. Måste komma på vad det ska bli för mat idag. Ska göra matlåda åt Jocke också, så ska vara något som går att frysa in.


Vecka 23+0 idag.

-Annelie-

2012-01-01

Nu är det första dagen på nya året. Eller första dagen är snart slut. Nyårsafton firades här hemma med god mat och spel. Var helt okej. Blev dålig på natten och spenderade två timmar liggandes över toastolen. Men får väl skylla mig själv, åt alldeles för mycket av det goda. Vaknade vid tio idag och satte på mig pyjamasen, intog frukost och la mig i soffan. Har mått illa i stort sett hela dagen så har spenderat mesta delen i soffan. Vid tre så väckte älskling mig och vi fot och handlade mat. Blev lite piggare, men inte mycket. Så fortsatte tiden i soffan tittandes på solsidan :). Jockes chef ringde och de behöver inte åka till Norge förrän i morgon bitti så var iväg och tankade bilen och handlade det han behöver ha med sig. Var in till Jennifer och Busk en vända och pratade om nästa helg. Den ska spenderas i kräckelbäcken med skotrarna. Längtar redan.

Sitter nu i soffan igen med fruktsallad och vatten framför oss. Ska se en Beckfilm innan vi ska mysa ner oss i sängen. Älskar fortfarande vårt nya sovrum fast det fattas en hylla, tavla och tv :).

Imorrn går jag in i vecka 24 (23+0). Underbart att veckorna rullar framåt. Känns visserligen som en evighet kvar men ändå ganska precis fyra månader. Det innebär att fem månader ha gått :D.

Detta året kommer bli helt underbart :).