2013-02-28

28/2 idag och vår prins blir hela 10 månader, vart tar tiden vägen? Om 2 månader blir han 1 år. Samtidigt som man längtar efter att få se hur han blir när han blir äldre så vill man backa tiden tills han var alldeles nyfödd. Jag vill uppleva det igen och jag hoppas jag kommer få göra det :). Anton behöver ett syskon.
 
Annars så har Anton fortfarande något ryck att man ska upp tidigt, och vara omöjlig att lägga på kvällarna. Så snart ska jag gå och sova med. Samtidigt som man vill sitta i soffan en stund efter han somnat för egentid. Svårt val det här :S
 
Har faktiskt inte gjort så mycket idag. Myste på här hemma i förmiddags, efter Anton fått lunch så åkte vi till sporthallen och kikade på hälsomässan med Ida. Var väl inte så mycket att kolla på, men roligt att det händer något i alla fall :). Följde med henne hem och spelade lite skip-bo innan jag for hem. 
Då hade Viktor kommit, precis som förra helgen hyr mamma ut huset till vasaloppsåkare och Viktor får bosätta sig här, Så mamma (jag vet du läser), jag vill ju ha del av pengarna för det kostar ju att ha Viktor här :D.
Vi for ner på byn och handlade på en gång så det blev gjort, på Ica så fick jag sms från bussgods att jag hade ett paket att hämta. Så åkte dit, visade sig vara blommor. Min man som beställt åt mig. Han kan ibland han :). Snällt var det och jätteglad blev jag :D.
Hem och laga mat, pasta med baconsås stod på menyn idag. Efter det har jag hunnit med att elda, bada och lägga Anton och diskat. Men när jag satte mig i soffan tyckte Anton det var dags att vakna. Så han grina och grina. Tog upp honom en stund medan farmen. Sedan började jag lägga honom igen, på kvällarna ska han somna i sin säng tycker jag, för han vägrar sova i min famn, då ska han bara leka. Så la honom i sängen, han grina, jag gick in och la ner honom, så höll jag på ett tag. Sedan la han sig ner och somnade så gott :). Så förhoppningsvis går han tillbaka till det gamla då det bara var att lägga ner honom och han somnade på en gång. JAg ska i alla fall lära tillbaka det.
Annars så har han hittat sin gunghäst (anka?) som han fick av sin gammelfarmor (min farmor) på dopet och den är jätterolig att gunga på, men man får inte det där leendet på bild :P. En annan sak han lärt sig är att när man säger puss och gör pussljud så pussar han tillbaka, min gofis. Han har öven börjat luta sig mot mig som att han kramas innan han fortsätter leka :). Mammig har han med blivit, räcker att han ser mig om han är hos någon annan så an han börja grina.
Nej, nu ska jag se på Dicte. Såg ett avsnitt i måndags, var ju bra, så lär se de fyra första avsnitten med :).
 
 
-Annelie-

Underbara pulkadag :)

Dagen startade vid halv fem för Jocke, Anton har den senaste tiden bestämt sig för att man ska vakna mellan halv fem och halv sex. Jocke har tur i alla fall, han fick honom att somna om och de gick upp strax innan åtta. Mycket bättre än de senaste nätterna då någon av oss gått upp vid sex med honom. Jag kom upp strax efter åtta. Trött som bara den, men kan inte sova längre. La mig i soffan och Jocke tog Anton.
Vi myste på och lekte innan han ville sova igen. Då tvinga vi med Viktor ut och bära ved. Så fyllde upp pannrummet, perfekt nu när Jocke åker på tisdag igen.
Innan vi var klara så kom Peter upp hit. Anton vaknade och fick lunch innan vi packade in oss i bilen. Det stod pulkaåkning på agendan. Perfekt dag för det, varmt ute och solen dök faktiskt upp.
Var roligt att åka pulka, Anton hade skräckblandad förtjusning tror jag, så han satt mest och kollade på med en av oss, ibland kröp han runt och försökte äta snö. Gott tyckte han.
 
 
På vägen hem så for vi om Ica och handlade lite. Lagade lasagne idag. Blev gott som vanligt :D. Jockes kusin m. familj kom en vända och hälsade på. När de for hem bestämde vi oss för att åka till sporthallen och kolla innebandy och så kunde jag snacka skit med Jennifer :D. Nu har vi suttit i soffan sedan vi kommit hem, Anton var trött så han fick välling och pyjamas så slockan han fort. Nu har han grinat till två gånger så får väl se hur denna natten fortsätter.
Ska passa på att sova nu innan vi måste upp. Tänkte sova för länge sedan, skulle bara lägga in alla korten från kameran, då ser jag att när jag ställt in datum så hade jag ställt in det på 2012, vad tänkte jag där liksom. Så var bara att börja ändra på alla bilder jag tagit med nya kameran, inte så jättemånga som tur var, men räckte för att klockan skulle gå. Så hoppas ni sover gott, det hoppas jag på att göra. Och vakna upp till en fin morgondag för då ska vi ta en familjetur på skotern :)
 
-Annelie-

Ligger i sängen

Ska sova. Bara prata klart med Hillevie. Godnatt.


Tatuering:)

I lördags åkte ju Jocke iväg till Sälen och spenderade dagen på skotern. Jag och Anton blev hemma, det började med en glad och lekfull pojk. Men när han blev trött så vägra han sova, han blev gnällig, ville inte äta och allt var fel :(. Så gav han mellanmål och smörgåsrån, det går alltid ner. La honom i vagnen och tänkte jag går väl en vända och hoppas på att han sover. Det slutade med en promenad på 6 km och han sov sista kilometern. Men men, fick mig motion i alla fall. Var ju bra.
Direkt vi kom hem så vaknade han igen, lite glad, men fortfarande gnällig. Dags för middag, fick knappt i sig något. Tror verkligen det är en tand på gång nu, han brukar vara såhär då. Men men, fick i han lite i alla fall. RIngde Jocke och frågade om han inte kom snart så jag fick sitta still i fem minuter i alla fall. :P. Han var på väg sa han. Anton blev tröttare och tröttare. Vid halv sex fick han ren blöja, pyjamas och välling. Fem minuter innan Jocke kom innaför dörren däcka han i sin säng. Jocke tyckte det var perfekt tajming. Jag tyckte det var skönt att få sitta i soffan fem min. :)
Anton sov hela natten, skönt det. Jocke gick upp med honom halv sju, det var snällt. Jag kom upp strax efter det, för for till Sakttungbyn och lämnade Anton hos sin mormor. (Kommer alrdrig ledsna på att skriva mormor). Jag och Jocke for till Rättvik, där var det dags för mig att tatuera mig, fjärde tatueringen och den hamnade bak på vaden. Bästa tatueringen jag gjort och skulle vi få fler barn är det bara att fylla på. Är så nöjd med den. Kan inte sitta på knä nu dock, skaver då. Går nog snart över. Så värt det :D.
 
Såhär blev den. Så snygg säger jag bara.
Vill redan göra en till, så planerar för fullt.
 
Idag var det också att ställa klockan. Halv tio skulle vi vara på Bvc i Mora. Det gick väl bra, Anton väger nu 8640g, har bytt till en lägre linje nu, men följer sin kurva tycker Bvcfröken (kan inte skriva tant, hon är för ung för det :P) Han var 72cm lång. Hon tyckte han följde sin utveckling och var duktig. Gjorde allt han skulle, utom en sak. Han har inte börjat med dada, mama, osv. Då kopplar dom tal till hörseln, Så frågade hon om vi tyckte han reagerade på ljud och det tycker vi. Vi hade tur och läkaren var där, så hon kom in och kollade Anton i öronen snabbt, det såg bra ut, inget vax eller så. Så nu blir det remiss till Falun för ett hörseltest, han kan ha vätska bakom öronen som gör att han kanske inte hör alla ljud eller så behövde det inte vara något. Jag är faktiskt inte så orolig, det blir som det blir och bra dom kollar upp det. Jag vet inte, men tycker Anton alltid vart tyst, har han lärt sig något så har han visat att han kan det, som när han började skrika, det var roligt en vecka, sen la han av med det. Pruttljud, allting är roligt ett tag, sen blir han tyst igen. Det kommer väl när det kommer. Alla kan inte lära sig allt vid precis en ålder.
Var sedan ner på Mora, träffade Sandra och Björne kom han med. Fikade på kaffestugan och kikade i affärer, självklart blev det något litet till Anton. Skärpning på mig nu!. Men nu blir vi hemma ett tag och finns inget att handla till Anton här :P. Kom hem och Anton var jättetrött, ville inte äta och inte sova. Fick i sig lite i alla fall. Lagomt tills jag och Jocke skulle äta så somnade han i sin säng, men fick bara sova tjugo min, då tog jag upp honom och han fick bada, rena sängkläder, ny blöja och pyjamas. Efter det fick han välling och sova. Har grinat till och från från sju tills nu, så får väl se. Han var väl övertrött, så svårt att komma till ro nu, men hellre gnäll nu än inatt :P.
Nu ropar sängen, ska smörja tatueringen bara :)
 
-Annelie-

Min lilla sjukling

Alla hjärtans dag var det igår. Vi spenderade den med Björne och gick och såg die hard på bio. Var trevligt :). När vi kom hem så vaknade Anton och var som en bastu. Tog tempen på honom och han hade 39,9. Var lite gnällig och kom inte till ro att sova igen, så han fick en alvedon och efter ett tag så somnade han igen. Sov hela natten och gick upp först halv tio. Då åt han lite, han hade då 39 i temp. Men somnade om och sov till halv tre. Tog tempen och den hade gått upp, så han fick alvedon och lunch. Somnade om och sov till alldeles nyss, Nu verkar han vara  piggare, för kryper runt på golvet och leker lite. Så ska snart ge honom lite mera mat. Han är matglad fast han har feber, har även börjat dreggla, så tror det är en tand på gång.
Jocke har åkt iväg och handlat, ikväll blir det en myskväll med film och onyttigheter. Måste ta tag i träningen igen, har minskat 6 cm i midjan och vill gärna se det fortsätta ditåt. Det får ta den tid det tar, men ska klara det.
Annars så händer det inte så mycket, helgen som var så var Anton hos son farmor en natt, så vi spenderade lördagen och söndagen på skotern.
Har vart till Mora i tisdags, tog nytt cellprov, passade på att handla lite då med. Nytt soffbord, nya gardiner till vardagsrummet, ny duk. En liten soffa till hallen, nya muggar och skålar. Så Jocke var till tippen med det gamla här i veckan. Nu känns allt snyggt här hemma, förutom högen med tvätten som ska vikas. Har vikt hälften, ska väl göra resten imorgon. Då blir det jag och Anton, Jocke åker till Sälen med kompisar och leker med skotrarna.
Längtar tills alla serier och filmer som vi beställt kommer också. En massa nytt att titta på :D.
 
Anton går mer och mer med gåvagnen också, han får riktigt bra fart på den, men endast framåt och ibland tippar han bakåt :P. Några kort med nya kameran får ni också, fina bilder va? :) Sedan måste jag byta en stycke blöja, luktar illa i hela vardagsrummet just nu :P.
 
 
-Annelie-

Kommer sakna dig Solo.

Idag åkte jag och Anton till Mora redan klockan tio. Destination Jennifer. Vi kom dit, snackade skit i soffan ett tag och bara myste på med en krypandes Anton som bara får höra nej just nu. Nej, förstår man hatar det ordet när man växer upp :P. haha. Men bara kämpa på, till slut lär han väl förstå det.
Jennifer skulle klippa sig, innan var vi in på Åhlens och handlade lite bebiskläder. Efter det så då for jag till mamma, som jobbade. Men Emilie var hemma i Mora, så gav Anton lunch där och sa hej. Skälet jag skulle dit för var att lämna Solo. Han ska följa med Emilie till Göteborg en vecka och efter det åker han till min andra syster i Arboga ett tag. I söndags så var jag så less på honom, han har börjat märka revir lite överallt hemma. Tror han är svartsjuk på Anton och jag får dåligt samvete för jag inte har tid för honom. Just nu springer jag bara efter Anton och kollar vad han gör liksom. Går inte att lämna honom ensam för en minut ens. Så då bestämde jag och Hillevie att han ska åka dit ett tag. Han ska få komma hem en sen igen. Men känner jag behöver en paus lite nu. Är svårt att få tiden till Solo och gå med honom och så när Jocke är borta. Så jag kommer sakna honom, men just nu är det bäst :). Och han kommer få det så bra där.
 
När Solo var lämnad och Anton ätit klart så hämtade vi Jennifer och for på Kappahl, mer bebiskläder :P. In på Willys och handlade hårfärg så jag har ett lager hemma nu :). Vidare på ÖB och handlade lite småsaker. Även duschdraperi, badrumsmatta och nya handdukar. Stod i badrummet hemma igår och ville förändra, såg gardinen som går i grått, så nu blev badrummet grått.
 
Hem till Jennifer och Busk igen, väntade på alla karlar. Jocke och Björne kom först. Så skönt att ha Jocke hemma igen. Busk dör upp en stund senare. Då bestämdes det att det blev China till middag. Det satt fint. Vi åkte hem efter det och har hunnit packa upp allting, lagt Solo och tittat på farmen. Bytt allt i badrummet också och startat en eld och tvättmaskin. Nu ska vi bara mysa i soffan innan sängen kallar.
Imorgon blir det öppna förskolan och ringa och anmäla mig och Anton till babysim :). Ida övertalade mig efter allt tjat och Jocke tyckte vi skulle vara med på det. Anton älskar att bada, så kan nog bli roligt :D.
 
Självklart barbapapa på Åhlens :P
Hemma hos mamma så tippade Anton ur vattenskålen för hundarna och badade i det.
Hade inga rena strumpor med så blev att handla och sätta på han på Kappahl.
De har även fått in nya onepiece och jag älskar Kappahls onepiece, så blev en till :P
Blev även en mössa på Åhlens, försökte få ett kort när Anton har den på sig,
men han var för trött. Så ni kan ju tänka er att han sitter fint och ler :)
Kommer sakna Solo, men han kommer hem igen sedan :)
 
-Annelie-

2013-02-01

Februari redan, Anton blev 9 månader i måndags, helt sjukt hur fort tiden går. Vill ha honom liten länge till.
Idag ville Anton vakna redan halv sju, han somnade redan sju igår kväll, och sov hela natten för första gången på länge. Så hoppas det fortsätter såhär. Har märkt att han sover nästan bättre om han lägger sig mellan sju och åtta än om man håller honom vaken länge. Hans mage har även blivit bättre, han har ahft diarre i en vecka ca, men ringde 1177 och fick lite tips så nu är det mycket bättre :).
Har ätit frukost, klätt på oss, lekt, och nu sover Anton. Han ska få lunch när han vaknar. Så svårt det där med mat, för han sover när jag vill att han ska äta lunch, men då får han när han vaknar.
Vet inte vad vi ska göra idag, ta det lugnt och njuta tror jag. Kan vara skönt det med, ikväll lär jag väl ha Jocke abstinens, fredagkväll och ensam liksom. Men men, snart är han hemma igen :D.
Imorgon ska jag nog följa Sandra till lager 157, var länge sedan jag var där nu, så det kan bli roligt.
 
Kameran jag fick hem är jätterolig, leker med den hela tiden. Igår däremot vart jag ledsen, för då stod det att minneskortet inte funkade. Och då börja jag tänka på om det var kortläsaren i kameran eller minneskortet som var trasigt. Som tur var så hittade jag ett annat minneskort att testa i kameran idag och det funka. Så har mejlat dom nu så jag kan få ett nytt minneskort och det andra kan dom ta tillbaka. Det enda tråkiga är att alla kort försvinner som jag tog från början :(. Så har inga kort att visa nu. Måste knäppa om.
Men blir mycket finare bilder :). Inte lika suddiga som den andra kameran.
 
Nu ska jag se klart på lyxfällan, vet inte varför, men älskar det programmet.
 
-Annelie-