En veckas hormoner

Idag har jag gått på hormoner i en vecka. Med Jocke i Norge så är är jag inte världens gladaste person just nu. Hormonerna spökar, jag menar, pumpa kroppen full med hormoner och en ettåring i full fart här hemma. Inte det lättaste. Men bara att stå ut. Tack och lov så kommer jocke hem på fredag och kan avlasta mig lite. Känner mig ledsen titt som tätt, ont i huvudet till och från, allmänt nere. Precis som när vi gjorde Anton. Så är bara att stå ut. Så värt det om det funkar. Men tycker synd om min prins, den vackraste skapelsen på denna jord får stå ut med en irriterad mor som blir grinig för minsta lilla och inte har något tålamod. Förhoppningsvis så tycker han det är värt det med om han får ett syskon :). Eller så kanske han bara glömmer av att det någonsin hänt :P vi hoppas på det. 
 
Annars så rullar dagarna på, vi myser på altanen och tar in den sista värmen, fast det får gärna bli höst nu. Anton går hela dagarna, skriker dadada, eller bara skriker rätt ut. När han vill mig något så skriker han nananana. Och där, det är nog favoritordet. Han vet vad bilen och lampan är, blomman skiter han då i. Men det kommer, det är så skönt, han vart godkänd på hörseltestet också. Så nu skiter han bara i oss när han inte reagerar när vi pratar med honom. 
 
Vi har i stort sett fått ordning på huset, förråd och småplock kvar. Ska måla två skåp som ska upp på väggen. Men med alla hormoner i kroppen så sparar jag energin till Anton. :). 
 
Så fort han får chansen så klättras det in i bilen och fram till ratten. Och Gud både den som tar honom där ifrån :). 
 
-Annelie-

Känslan av att inte ha kontrollen

Nu är den här igen, den där känslan att jag inte kan kontrollera något. Det är bara att hoppas att det går vägen den här gången också.
Nästa vecka börjar jag med sprutorna, dom som ska öka på min mängd ägg, veckan efter tillkommer sprutan som ska stoppa ägglossningen och två dagar innan utplock, den sista sprutan som ska göra äggen mogna att plockas. Efter äggplocket så ska äggen befruktas, går det vägen så ligger allt på odling i några dagar för att sedan se om något ägg har utvecklats och kan stoppas in i mig. Sedan är det väntan tillsammans med vaginalkräm som ska hjälpa till att göra mig gravid. Om en månad vet jag om vi har plussat. Om det kanske är ett syskon på väg. Men lika där, väntan. Kommer det gå hela vägen, eller blir det missfall. Man vet inte, och efter mitt missfall i våras så vill jag inte gå igenom det igen.
Jag skulle vart gravid nu, jag skulle haft en mage. Det är lätt för folk att säga, nu vet ni att det går. Men nej, då fick jag svar på att det går inte. Visst, jag blev gravid, men det försvann lika fort som det kom till. Glädjen att Anton skulle få ett syskon försvann så fort. Precis som att vi inte skulle få den turen.
Och överallt får man höra om folk som blir gravida med första eller andra barnet. Jag är avundsjuk. Jag mår dåligt över det, visst, det är roligt att folk ska ha barn. De måste vara jätteglada. Jag är glad för deras skull, men inte sprudlande glad. För jag önskar det var jag. Jag önskar det var jag som inte behövde kämpa, son bara behövde vresa på benen så var jag gravid. Men nej, jag ska gå igenom allt igen. Och inte ens då finns det någon garanti för att det funkar.
Skulle det inte funka så får vi börja om från början, spara pengar och hoppas på att det går fort. Men först måste jag ta mig upp igen.
Jag känner redan nu hur psykiskt krävande detta är. Att försöka hålla hoppet uppe om att det kommer funka. Att Anton syskon är på väg. Men det är svårt. Det är svårt att bara vänta och inget kunna göra.
Men som alla säger, det blir bra ska du se... Vad jag är less på alla uppmuntrande kommenterar. Håll hoppet uppe, var glad för Anton, en del får inte ens ett barn.
Jag vet det, jag är glad för Anton. Jag älskar honom av hela mitt hjärta, han är den som gör att jag orkar. För efter missfallet så har jag bara bebis i tankarna, har inte släppt missfallet än och tyvärr gör jag nog inte det på ett tag. Alla missfall är tråkiga, men de flesta som får det vet att det är bara börja testa igen och när de gör det så går det efter någon månad. För oss som vet att man har svårt att bli mer barn, då är det inte bara att börja om. Man mår skit och vet att det kanske inte händer igen.

Anton (och Jocke självklart) är dom som håller mig uppe. Att se Antons leende och skratt varje dag är en sådan glädje. Se han utvecklas, orden som sakta formas i hans mun osv. Det är lycka och glädje.
Jag kan lägga alla pengar vi äger och har för att Anton ska få växa upp med ett syskon. Någon han kan dela saker med, prata med. Bara få uppleva att han alltid kommer ha någon.

I början tänkte vi inte berätta för någon att vi börjat med syskonförsök i Falun. Men jag behöver skriva om det, jag behöver få ur mig mina känslor. För jag pratar inte med andra om det, då ler man och ser glad ut. Den här bloggen är vart mina känslor landar. Det är när jag skriver här som tårarna rinner ner för kinderna och jag känner orken komma tillbaka och jag ska göra allt i min makt för att Anton ska få ett syskon.


Orkar man allt?

På sommaren tror jag alla är sega på att blogga. Man vill vara ute i solen och njuta. 
Nu har vi i alla fall flyttat, är förrådet och städningen kvar nu bara. Längtar så tills allt är klart och man kan släppa huset i Älvdalen. Det ligger trots allt och gnager i bakhuvudet. Samma med alla småsaker som man ska göra i nya huset, men det får ta den tid det tar. 
Jocke har bara en semestervecka kvar, sen åker han tillbaka till Norge i 12-14 dagar. Så då är det tillbaka till lite rutiner. Det ska faktiskt bli lite skönt, lite svalare och mörkare kvällar, höstkläder :). 
 
Anton går i stort sett hela tiden nu, full fart på honom hela tiden. Orden har sakta börjat komma också, mamma, pappa, och hans favoritord just nu där. Det sägs hela dagar, där,där, där och så pekar han :). Men det är roligt att han hör nu, för han är mer med på ett annat sätt. Något han däremot inte lyssnar på är ordet nej. Då flinar han bara och fortsätter göra allt han inte ska, dra i sladdar, klättar på allt, slå på bordet, hälla ut vattnet åt djuren osv. Han älskar att klättra, det ska klättras på allt hela tiden. Så ja, en vilde till pojk har jag, tur han är söt :P. 
 
Nu sover Anton, Jocke är på bio och jag ska titta på tv.